Kolikoilla pöytään kiva pinta, osa yksi

Tein kauan sitten kolikoista ja hiilikoukkujen säilytystelineestä pienen kolikkopöydän 
näin Kolikkopöytä

Vähitellen sain haalituksi lisää kolikoita, joilla päällystin jonkun epämääräisen puulevyn uuden pöydän levyksi. Vanhat suomalaiset rahat tarkistin ensin netissä arvokkaiden rahojen varalta. Kalleimman arvo taisi olla 1,50 €, joten pistin kaikki käyttöön. Tai en ihan kaikkia, koska sain niin paljon kolikoita lahjaksi, että voin tehdä niistä vielä jotain muutakin. 


Korkkasin upouuden superliiman, jollaista en ollut ennen käyttänyt. Pursottimen päästä piti ensin leikata pala pois, että liima alkaisi tulla ulos. Jo olikin vaivalloinen homma tottumattomalle. Yritin saada pään katkaistua vaikka millä veitsellä. Yhden veitsen tökkäsin peukalonjuureen, kun terän luiskahti kovan muovin päältä. Haava oli onneksi pieni mutta kopsaus kova. Yöllä kävin sitten nöyrästi hakemassa peukalon ympärille kylmäpussin. 
Lopulta hakkasini naulan muutaman kerran muovin läpi, ja nyhdin rosoiset reunat pihdeillä vähitellen irti. Helpompikin konsti varmaan olisi saada mokoma tuubi auki.

Kun yritin saada liimaa ulos, älysin että tarvitsen puristimen. Siinä oli silikonituubi, jota en osannut irrottaa. Pakko oli odottaa kaverini tuloa.


Odotellessani kävin käsiksi korkean jakkaran jalkoihin. Muuta jakkarasta ei ollutkaan jäljellä. Mistä lie tullut koko häkkyrä.


Ajatukseni oli maalata epäsiististi harmaaksi maalatut jalat, mutta niitä piti rapsutella ensin. Harmaan maalin alta paljastui aika kiva pinta, joten päätin jättää jalat ainakin toistaiseksi käsittelemättä.


Varsinkin putkien liitoskohdat näyttävät hauskoilta. Ei tuo nyt oikeaa kultaa liene, mutta kullalle kimaltavaa kuitenkin.


Olin juuri saanut jalat raaputeltua, kun kaverini tuli ja neuvoi miten tuubin saa pois ja paikoilleen kehikosta. En kyllä ole ihan varma jäikö tekniikka minulle mieleen. 
Liima osoittautui tehokkaaksi. Jonkun verran se lemahti, mutta ei yhtä paljoa kuin mosaiikkiliima jota olen aiemmin suosinut. Haju haihtui nopeasti avoimesta ikkunasta. Liima myös kuivui paljon nopeammin kuin edellinen. 


Pöytä on jo valmis, mutta kirjoitan jutun vasta huomenna loppuun.

Sitä odotellessa voitte katsella vanhoja mosaiikkitöitäni.
Tässä malliksi muutama


Lisää mosaiikkijuttuja löytyy tunnisteella mosaiikit












Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla