Herkkuja metsäiseltä kotipihalta
Metsämansikoiden tuoksu huumaa. Tänä kesänä nuo suloiset marjat ovat kypsyneet monta viikkoa myöhemmin kuin tavallisesti, mutta nyt niitä on ollut tavallista enemmän. Olen pistellyt niitä poskeeni nyt reilun viikon ajan, mutta suurimman osan olen säästänyt talvea varten.
Mansikat ovat saaneet rauhassa kuivua lämpimän uunin päällä. Kun niitä käy pöyhimässä, leviää ilmaan vieno tuoksu.
Kunhan ne ovat ihan kuivia, laitan ne purkkiin talteen. Lisään niitä teen sekaan, kun haluan nuuhkia kesäistä tuoksua.
Metsämansikoiden lisäksi olen kerännyt omalta pihalta puna-apilan ja horsman kukkasia. Myös ne pääsevät kuivuttuaan purkkiin odottamaan talvisia iltoja, jolloin sekoitan niitä vihreään teehen.
Oman pihan ylellisyyksiin kuuluvat myös herkkutatit. Ensimmäisen sieni-sipulipaistoksen paistoin pari päivää sitten. Miten maukkailta ne maistuivatkaan leipäpalasen painikkeena. Mausteeksi laitoin vain ripauksen suolaa ja scandinavian forest -maustetta. Paistoin ne tietenkin voissa.
Makuja luonnosta näissä linkeissä
Herkkutattiherkkuja
Horsman lumoissa
Makuja luonnosta
ja hakusanalla luomuruokaa
Makuja luonnosta näissä linkeissä
Herkkutattiherkkuja
Horsman lumoissa
Makuja luonnosta
ja hakusanalla luomuruokaa