Tuvan kaappien tapetointia

Tuvan kaapistot, sellaiset järkevät perussysteemit,
ärsyttivät minua koko olemassaolonsa ajan. 
Halusin tupaan ihan toisenlaisen sisustuksen kuin yleisilmettä hallitsevat kaapistot.

Ensimmäisenä lensivät yläkaappien ovet vinttiin. Aluksi sipistelin avohyllyjä hyllypapereilla, mutta kyllästyin niihin jossain vaiheessa. Reunoihin teippasin kakkupapereista pitsireunat, mutta äh! en jaksanut niitäkään pitkään katsella.

Seuraavaksi ikkunan edessä ollut, liian matala ja epäkäytännöllinen työpöytä meni osiksi. Kaverini tuunasi sen osista neljä pientä kaappia, joita raahaan tarpeen mukaan huoneesta toiseen.

Kaappien valkoiset ulkoseinät rupesivat näyttämään yhä enemmän steriileiltä värikirjon keskellä. Olin jo tarttumassa maalipensseliin, mutta päädyin kuitenkin taas kerran kaivelemaan vanhempieni vinttikomeroa.
Oi, mitä sieltä löysinkään! Tapettirullan, joka lie tullut aikoinaan, 44 vuotta sitten, talon mukana. 
Rullalla tapetti näytti aika kamalalta, mutta pieninä annoksina kaappien päädyissä se tuli oikeuksiinsa.
Oli helppo homma tapetoida seinät seinäliiman avulla. Se on siis niin hyvä askartelutarvike ettei paremmasta väliä. 

Koska tapetti on vanhanaikaista paperipintaista, lakkasin sen vesiliukoisella lakalla, tiskipöydän ympäriltä moneen kertaan. Tuvassa kun ei voi välttää roiskeita, ja lakkapintaa kärsii putsata paremmin kuin paljasta paperista. Tapetit ovat kestäneet erinomaisesti monta vuotta. Joskus olen sipaissut liimaa jonnekin reunamille, mitkä helposti kolhiintuvat ja pikkiriikkisen irvistävät.

Sisustus on elämäntapa. Olin kohtuullisen pitkään tyytyväinen tapetoituihin kaappeihin,  mutta sitten löysin kirjaston poistomyyntihyllystä nuhruisen lintukirjan. Viidelläkymmenellä sentillä sain satoja lintuja, joista osa muutti tupaan. Tuli valinnanvaikeus, kun leikkelin toinen toistaan kauniimpia piirrettyjä lintuja irti sivuista. Taas kerran kaivoin vesiliukoisen seinäliiman esiin, ja kaappien seinät muuttuivat lintutarhoiksi. 


Sittenhän tietysti kävi niin, että avohyllyjen vitivalkoiset sisäosat kävivät hermoon. Siispä tapetoin nekin. Onneksi lintukirjasta oli vielä paljon ehjiä sivuja jäljellä. Sisuksista tuli niin hienot, etten meinannut raskia laittaa tavaroita takaisin hyllyille.

Hyllyt ovat toistaiseksi saaneet olla ennallaan, mutta katsotaan nyt miten kauan.

Lisää tuunattuja kaappeja ja hyllyjä löytyy tunnisteilla kaapithyllyt ja tapetoituja juttuja hakusanalla tapetit.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa