Mustikansininen kirjahylly vanhoista laudoista

Yläkerran kultahuoneessa oli ennen pieni kirjahylly, mutta se muutti alakertaan. (Katso juttu Sarjakuvilla särmää rumaan hyllyyn.) Siitä saakka kirjat ovat olleet lattialla.

Samalla hetkellä, kun kaverini sanoi tekevänsä huoneeseen korkeamman ja kapeamman hyllyn vanhoista laudoista, kipaisin rautakauppaan. Ostos: kolme litraa mustikansinistiä, vesiliukoista kalustemaalia. 

Kun löydän mieleisen värisävyn, ostan sitä usein yli oman tarpeen. Kolmen litran hinta on suhteessa litran purkkiin paljon edullisempi, eikä ostos mene hukkaan. Maali säilyy vuosia, ja itseni tuntien tiedän, että vähitellen se vajoaa uusiin tuunauksiin.

Kaverini sahasi laudat valmiiksi, ja kauniista sinisestä väristä nautiskellen ne maalasin. Maali on niin peittävää, että yksi kerros riitti muuttamaan vähän nuhjaantuneet laudat somiksi. Maalaus olikin ainoa osio, johon hyllyn valmistuksessa osallistuin. Odotin kyllä malttamattomana, että pääsisin laittamaan siihen kirjoja. 

Mustikkahylly tehtiin hukkatilaan samoin kuin työkalluhylly. (Katso juttu Työkaluhylly hukkatilassa.) Kultahuoneen oven takana oli kapea joutava tila, johon uusi hylly istuu kuin nenä päähän. 

Laitoin hyllyyn lähinnä lasten- ja nuortekirjoja. Voin taas huoletta hamstrata kirpusta lukemista lastenlapsille, koska hyllyssä on tilaa vielä monille kirjoille. 

Monenmoisia hyllyjä ja kaappeja löytyy tunnisteella hyllyt ja kaapit.







Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla