Pihan yksityiskohtia






Olen valanut pienehköjä pihakiviä ja koristellut ne joutavilla romuilla. Avaimet, korkit, lasinpalaset, prikat tai muut metallirinkulat ja simpukat istuvat hyvin pihakiviin.








Kaikki muut ovat kestäneet ehjinä, paitsi lasinpalasista halkesi muutama talven aikana. Se ehkä johtui siitä, että unohdin kivet väärään paikkaan. Boolimaljan lasia ei ole tarkoitettu kestämään traktorin painoa. (Jutussa Peilien koristelua on kerrottu, mihin käytin osan haljenneesta punaisesta boolimaljasta.) En ole upottanut kaikkia kiviä tiukasti maahan juuri siksi, että voin siirtää ne talveksi sivummalle. 


Muotteina olen käyttänyt joutavia muoviastioita, pieniä ämpäreitä, jäätelö- ja irtokarkkirasioita. Kun töiden antaa rauhassa kuivahtaa muutaman päivän, saa ne helposti irti astioistaan. Niitä voi siis käyttää moneen kertaan.



Osan kivistä tein siten, että asettelin koristeet astian pohjalle ja kaadoin mönjän niiden päälle. Muutamaan kaadoin laastin ensin astiaan, ja upotin koristeet märkään massaan. 

Massa oli aika kovaa, ja oli vähän vaikea saada esineitä painettua tarpeeksi syvälle. Niinpä kaksi kesää ehjänä pysyneestä porraskivestä irtosi pari päivää sitten yksi avain. 




Sinikeltainen maapallo on verkonkoho Jäämereltä. Veljeni ja isäni olivat sen löytäneet merenrannalta 1970-luvulla Norjassa käydessään



Kaivoin kohon esiin vanhempieni pihavaraston pohjalta. Aluksi se sai koristaa pihaani harmaana, mutta pihakalusteiden maalausinnostuksessa (Katso juttu Melkein kuin Huvikumpu) muutin sen maapalloksi.





















Samaan syssyyn tein toisesta merenrantaromusta keltaisen väriläiskän. Sen paikka vaihtuu sen mukaan, missä kohdalla pihaa tarvitaan lisäväriä.


Joskus ripustan sen oksaan, mutta tällä hetkellä se koristaa kukkia ilman jäänyttä rautapataa.




















Käytöstä poistetut kattilat ovat näppäriä kukkien alusastioita. Osasta olen poistanut rivat ja joihinkin jättänyt ne paikoilleen. 
















Käytän kattiloiden tuunaukseen vihonviimeisiä maalipurkkien jämiä ja vanhentuneita kynsilakkoja. 




Lopputuloksesta en yritäkään saada siloiteltua. Pääasia, että kipot ovat värikkäitä.














Kotini entisen omistajan vanha koirankoppi oli monta vuotta tyhjänä pusikossa. Koppi siirrettiin talonnurkalle ja se sai uuden maalipinnan, samanvärisen kuin talo. 

Kaverini vahvisti kopin lahoimpia kohtia ja teki siihen uuden katon. Hän myös sahasi takaseinään oviaukon, josta kopissa vierailevat oravat, siilit, puput ja linnut pääsevät tarvittaessa pakoon. 

Pihajuttuja löytyy lisää hakusanalla pihahommia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla