Operaatio, ylimääräisistä tavaroista luopuminen

Minulla on menossa laajamittainen projekti, jonka nimi on lapsille, kavereille, tuunattavaksi, kirppuun, kierrätykseen tai roskiin. Olen siis siivoamassa kaappeja ja vinttejä. Oikeastaan aloitin urakan jo syksyllä, mutta se jäi pahasti kesken. 
Rupesin silloin siivoamaan kotiani sillä ajatuksella, että jokaisesta laatikosta tai kaapista pitää lähteä vähintään yksi tavara johonkin, ei pelkästään huoneesta toiseen tai yläkerrasta alakertaan. 

Kun tyttäreni kävivät nyt heinäkuussa täällä, pidin heille nollan euron kirpputoria. Ilokseni osa valikoimistani lähti heidän komeroitaan täyttämään tai heitä ilahduttamaan.
Samalla kun pääsin eroon joistakin kamppeista, alkoi nollan euron pöytäni täyttyä uudelleen, kun Heidi karsi vintissä jemmassa olleita tavaroitaan.



Kuten kuvista näkee, on roinaa kertynyt ja on syytäkin luopua edes osasta ylimääräisiä tavaroita. Kuvissa tilanne näyttää jo hallitulta. Siinä vaiheessa, kun kaikki jakoon menevä oli levällään yläkerrassa, näytti urakka aika toivottomalta. 


Kun talo viime viikolla hiljeni, kävin ensitöikseni varaamassa kirppispöydän. Meni tunti jos toinenkin ennen kuin olin lajitellut kaikki astiat, lelut, vaatteet, kirjat, kengät, laukut, liinat, pikkuromut ... oikeisiin pinoihin. Yhä vallitsevaa sekasortoa helpotti, kun kierrätykseen lähti monta kasaa. 

Lopultakin pääsin hinnoittelemaan myytäviä tavaroita. Olen tähän mennessä kirjoittanut 247 hintalappua. Jos kauppa yhtään käy, siirtyy harkinnassa olevista keoista vielä monta tavaraa myyntipöydälle. Rikastumaan ei tällä systeemillä pääse, mutta komerot tyhjentyvät ja tuntuu hyvältä luopua tavaroista. Suosittelen!

Vähän huolettaa, jos mitään ei halvoista hinnoista huolimatta mene kaupaksi. Silloin täytyy kehittää suunnitelma B. Se on ainakin varmaa, että en tuo tavaroita takaisin kaappeihin. Vinttiinkö sitten? Voi ei! 

JATKO-OSA
tässä

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla