Kaksi sukkaa-kaksi niskatyynyä

Lahot hartiani ovat kiusanneet minua tavallista enemmän. Typerä kiertoliike, jonka tein yli kuukausi sitten kurkottaessani painavaa koria auton takapenkiltä, ei ainakaan auttanut asiaa. 

Tiina ehdotti, että tekisin painavan, lämmitettävän tyynyn hartioille auttamaan pitämään olkapäitä poissa korvien korkeudelta. Kipeät hartiat kun kun tuppaavat väkisin menemään jännitykseen yhä enemmän ja enemmän.

Lämpötyynyn valmistaminen on ollut listalla ties kuinka kauan, ja aiheellinen muistutus sai minut lopultakin toimimaan. 

Tämän helpommaksi tyynyjen teko ei voi tulla.

Ota käsittelyyn yksi tai kaksi pitkää sukkaa. Lämmitystä kestävät sukkiksetkin käyvät, koska niistä saa helposti leikattua liiat pois. Mieluummin valitse suunnilleen reiättömät sukat, jos aiot täyttää ne vaikka riisillä. 

Koska ensimmäisinä käteen sattuneet sukat ovat aika kapeat ylipolviset, päätin täyttää molemmat. 


Ensimmäisen sukan täytin kahvinpavuilla, jotka kuvassa näyttävät omituisilta. Oikeasti ne ovat tummanruskeita. 


Toisen sukan tungin täyteen puuroriisiä. Avustajani Missu keskittyi kynsiensä hoitoon.


Missun mielestä koko puuha taisi näyttää tylsältä.


Vasta kun riisiä alkoi tippua sen pesään, se valpastui hieman.


Testausta varten solmin sukat pötkylöiksi. Jos ne osoittautuvat toimiviksi, ompelen sukat umpeen. Siten saan pötkylöihin lisää pituutta. 

Lämmitin pötkyt mikrossa.


Sillä välin kun tyynyt lämpesivät, lakaisin enimmät riisit lattialta. Puulämmitteisessä mökissä on aina ties mitä roskia lattialla. 


Kahvipurkkiin voi nyt laittaa jotain muuta. Piparkakut olisivat kivoja, mutta niitä ei ole. 


Kahvinpapu- ja puuroriisitäytteiset tyynyt toimivat hyvin. Pitää vain lämmittää ne vähän ensimmäistä kokeilua kuumemmiksi, että ne toimivat kauemmin. 

Kaupanpäälle sain iholleni kahvintuoksun. Oikeastaan koko olohuone tuoksahtaa kahville, koska pötkylät ovat siellä pöydällä. Jos tuoksu ei ala laimeta, vaihdan pavut vaikka kauraan. 

Lisää kotikutoisia niksejä löytyy tunnisteella niksit.

Ai niin, minulla on kuvassa aivan uudet rillit. Maailma kirkastui hurjan paljon uusilla laseilla. Taidan aamuisin mennä vessaan vanhat lasit päässä. Uudet paljastavat peilin kautta kaiken maailman ryppyjä ja juonteita, joita vanhat lasit päässä ei erotu. 




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa