Siivouspuuska senkun yltyy

Joku päivä sitten aloittamani Pahemmansortin siivouspuuska pääsi jotenkin laajenemaan.

Kaikki siis alkoi siitä, kun halusin vaihtaa järjestystä karttahuoneessa. Kesken urakan rupesin tapetoimaan huonetta loppuun ja laajensin siivousta isoimpaan vinttiin, jonne kaverini teki korkeasta avohyllystä neljä matalaa.

Asun rintamamiestalossa, jossa on kolme vinttiä, yksi talon pituinen ja kaksi pientä. Vintit toimivat kaikkien mahdollisten tavaroiden komeroina, joten niissä on roinaa jos jotakin; kausivaatteita, leluja, kankaita, matkalaukkuja, vauvan sänky, syöttötuoli ja amme, kenkiä, astioita jne jne. 

Nyt karttahuone on jo aika hyvä. Enää muutamia laatikoissa piilossa olevia kasoja odottaa lajittelua ja koulutauluja ripustamista. 

Tästä kulmasta huone näyttää todellisuutta paljon isommalta. 


Seinien aukkopaikat on tapetoitu. Paitsi kaapin taus, jota en nyt aio tapiseerata.


Suurin osa pikkuromuista on lajiteltu ja pakattu sievästi komeroon ja muut tarpeelliset kamat irtolaatikoihin. Naulakoita ja pikkuhyllyjä pitää vielä siirtää, ja sitten huone saa välttää. En edes muista, milloin se olisi ollut näin siisti. 


Työpöydällä on nyt runsaasti tilaa, ja sormia syyhyttää aloittaa uutta aplikointityötä.


Myös vintissä sopii taas liikkumaan. 


Hyllyllä on paljon sekalaista mutta enimmäkseen kierrätyskelpoista tai kunnostusta odottavaa tavaraa.


Suurin osa leluista ja peleistä on kerätty leluhyllyyn.


Mutta. Yläkerran isommassa huoneessa on kuusi kassillista lähdössä kierrätyskeskukseen ja pari kassillista odottaa selvitystä. Kierrätyskeskukseen kertyi noin paljon tavaraa, kun päätin samantien vilkaista vaatekaappeihin ja kangaskasoihin siivoussilmällä. Kierräyskeskukseen menevä kokoelma taitaa vielä kasvaakin. Ja vaatekaapit ovat aivan sikinsokin.


Patja odottaa roudausta toiseen vinttiin, jossa pitää ensin vähän sipistellä ja Leonia varten varattu sänky siirtää johonkin keskeltä lattiaa. Saa nähdä innostunko vaihtamaan järjestystä myös tässä huoneessa ...

Puuhaa siis riittää vielä muutamaksi päiväksi. Kaikista pienin vintti on helpoin tapaus, mutta kausivaate-verhovarasto-harvoin tarvittavien työkalujen ja astioiden yms. vintissä on aikamoinen kaaos.
Mutta ei se mitään. Järjestely ja siivoaminen on mukavaa puuhaa, milloin siihen sattuu innostumaan. Onneksi innostus iski nyt eikä kylmimmän talven aikana. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa