Pahemmansortin siivouspuuska

Loikoilin pari päivää sitten ihan joutavana karttahuoneen sängyllä Missun kanssa. Silloin se iski, siivouspuuska. Tai ei se ensin ollut siivouspuuska. Halusin vain muuttaa karttahuoneessa järjestystä. Laajamittainen siivous tuli sivutuotteena. En tullut ajatelleeksi, minkä ruljanssin päähänpistoni saisikaan aikaan.

Ensin piti päästä eroon korkeasta avohyllystä. Hirveä määrä roinaa oli saatava sijoitetuttua johonkin, että kaverini voisi purkaa hyllyn, siirtää sen paikalle kaapin huoneen toisesta päästä ja kääntää työpöydän seinää vasten. Myös kaapista piti tyhjentää suurin osa, koska se oli tavaranpaljouden alla liian painava siirrettävä.

Kaverinikaan ei tainnut tulla ajatelleeksi, että myös hänelle siunautuisi paljon muutakin kuin kolmen huonekalun siirtäminen paikasta a paikkaan b.
Hän sen keksi, että tekisi hyllystä neljä matalampaa hyllyä isoon vinttiin. Loistoidea! Vintin epäkäytönnöllisen syvän komeron voisi nyt purkaa, ja lastata sen sisällön ja osan karttahuoneen tavaroista uuteen hyllyyn. 
Samalla kun minä aloin käydä purkki purkilta romuja läpi, kaverini rupesi sahaus-, liimaus-ja ruuvaushommiin.


Missu oli kiireinen.


Sen päiväunet jäivät kesken, kun sen piti kiipeillä, nuuhkia ja tutkia huonetta uudesta näkökulmasta.


Hyllyiltä ja kaapista ilmestyi monenlaista kiinnostavaa. 


Missu ramppasi edestakaisin ja avusti kaveriani avohyllyn muokkaamisessa viereisessä huoneessa. Jossain välissä hän kävi purkamassa vintin kaapin ja roudasi hyllyn paikoilleen. 


Kun olin saanut suurimman osan rojuista katsastettua, sain päähäni jatkaa tapetointia. Aloitin projektin jo vuosia sitten, enkä saanut aikaan jatkaa sitä ennen kuin vasta nyt. Nyt kun yksi hyllykkö väheni ja muut huonekalut vaihtoivat paikkaa, näkyivät tapetoimattomat kohdat ärsyttävästi. 


Huone oli jo näin siisti - hetken ajan. Ovella oli kasa sekalaista tavaraa odottamassa hyllyn valmistumista. Ajatus on viedä vinttiin tarvikkeita, joita ei tarvitse kovin usein.


Missu oli emäntäänsä viisaampi ja otti muutamat nokoset sillä aikaa kun minä huiskin hikipäisenä karttoja seiniin.


Hyväpä oli sotkea imuroitua huonetta. Tavaroita piti taas vähän siirrellä. Olisi ollut fiksua tapiseerata ennen kaapin ja pöydän laittamista uusille paikoilleen, mutta minulla on tapana tehdä asioita epäloogisessa järjestyksessä. 


Missua alkoi nukuttaa ylenpalttinen ahertaminen.


Luulin jo tapetoineeni kaikki kolot, ja siivosin loput kartat laatikkoon, pesin pensselin, keräsin roskat ja siirsin liiman syrjään. Hah-hah. Ikkunan alapuoli olikin vielä kesken, mutta teen sen loppuun toisena päivänä. Kaapin tausta saa jäädä odottamaan tapettia seuraavaan puuskaan asti. 


Halusin siirtyä seuraavaan kohteeseen eli täyttämään uudenuutukaista hyllyä vintiin. Vintti oli siedettävässä kunnossa ennen puuskan alkua. Tänä aamuna se näytti tältä. Tämä pää näyttää edelleen tältä, mutta toinen pää alkaa lopultakin olla lupaavan näköinen. 


Vähitellen tavaroille löytyy paikat, mutta nyt pitää huilata. Laitan kuvat sitten, kunhan karttahuone ja vintti ovat edustuskelpoiset. Hyllystä tuli tosi hyvä. Hankala kattoon asti yltänyt komero sai kyytiä, ja vähitellen röykkiöt lattialta tai ainakin suurin osa kasoista siirtyy hyllylle. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla