Sitruunoita seinälle

Sitruunoista on moneksi. Uusin oivallukseni oli koristella sitruunaviipaleilla taulunkehys. Taidan tehdä samalla systeemillä pari lisääkin, koska lopputulos on minusta kiva. 

Johannan koulussa piirtämä keittiöaiheinen työ istui sitruunoiden keskelle kuin nakutettu. 


Olen aikaisemmin tehnyt sitruunoista korviksia ja valoverhot. Niistä lisää tässä postauksessa Sitruunaverhot

Parit korvikset olen näperrellyt appelsiiniviipaleista. Ne löytyvät tästä Appelsiinikorvikset.

Sitruunaviipaleet kuivuvat leivinuunin päällä ritilällä muutamassa päivässä. Tämän satsin kuivasin talvella tarkoituksenani tehdä muutamat korvikset ja kokeilla, muuttaisiko vesiliukoisella lakalla käsittely värin kestävyyttä. Kokeilu on toteuttamatta vielä. 


Kirppikseltä ostin joskus kauan sitten pari valkoista kehystä. Jossain vaiheessa spreijasin ne kevyesti kullalla. Koska toinen kehys oli tyhjillään, se pääsi nyt uudelleen tuunattavaksi. Viipaleet, jotka käytin tässä puuhassa, ovat vanhoja. Niitä jäi jostain puuhasta yli, ja ne olivat tummuneet ruskehtaviksi. 


Liimasin viipaleet kuumaliimalla kehykseen. 


Nyt on taas kiva, kun spreijaukset voi tehdä pihalla. Homma oli talvella vähän hankalaa. Silloin roikuin yläkerran ikkunasta puoliksi pihalla, ikkunasta, ja yritin spreijata nopeasti. Toisessa kädessä oli maalattava kapistus ja toisella sumutin. Samalla piti vahtia, ettei Missu saa päähänsä tulla kurkkimaan ikkunasta.


Yhdellä suihkauksella tuli valmista.


Samalla kehyksen haalea kultaväri muuttui keltaiseksi.Lisää tuunattuja kehyksiä löytyy hakusanalla kehykset. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankojen värjäys koukuttaa

Jäähyväiset

Horsmapusikosta lankoja värjäämään