Pyjamanpöksyt ikkunaan

Ostin joskus SPR:n kirppikseltä lepakkokuvioiset pyjamanhousut. Sellaiset vihreät, joissa oli ystävällisen näköisiä lepakoita joka puolella. Heidi pelkää lepakoita, joten ajattelin muka pelotella häntä pöksyilläni. 

Ihmettelin vähän, kun housut maksoivat neljä euroa ja kaikki muut kaksi. Syy hintaan selvisi pitkä aika sen jälkeen kun olin housut ostanut. 


Kuvassa erikoisuus ei ilmene, mutta lepakot hohtavat pimeässä. Olin siis ainoa joka niitä yöllä säpsähti. Lähdin pimeässä yössä kompuroimaan ja huomasin loistavani. Hetkeen en ymmärtänyt miksi. 

Kun olin kyllikseni pöksyilläni huvitellut, päätin hyödyntää kangasta tehokkaammin. 


Leikkelin kaikki lepakot irti, ja ompelin ne tyynyliinoista tehtyihin pikkuverhoihin. 

Hempeän vaaleanpunaiset tyynyliinat perin talon mukana. Niissä ei ollut muuta vikaa paitsi pieni koko. Ne olivat liian pienet tyynyille. Kun tyynyliinan sisään tunki tyynyn, muuttui tyyny ahtaudessa kivikovaksi möykyksi. Lisäksi tyynyt pursusi aina ulos pussistaan. Aamuisin nukuin siis joko pelkän tyynyliinan tai liinattoman tyynyn päällä.

Jo kauan sitten ompelin tyynyliinoista verhoja, joista kaksi jo muokkasin aikaisemmin näin

Nyt muutin neljä vintin ikkunoissa ollutta tyynyliinaverho lepakkomaisiksi siksakkaamalla lepakoita sikinsokin verhoihin.


Makuuhuoneen toisessa ikkunassa roikkuu lepakoiden lisäksi pöytäliina, joka viime viikolla oli siinä missä lepakkoverhot ovat nyt. Pöytäliina näytti ensin oudolta silmään, koska laitoin sen lappeelleen. Se olisi liian kapea pystyasennossa, kuten se oli puoliverhona. Siinä vierassa pöytäliina oli kaksinkerroin, koska muuten se olisi ollut liian pitkä. Onneksi en katkaissut verhoa, koska nyt olisin joutunut kasaamaan sen uudelleen.  


Toisessa ikkunassa saa vihreä tilkkutyö olla paikoillaan lepakoiden seurana. Vihreä kangas on ollut vuoroin sohvalla ja vuoroin verhona. Myös pöytäliinana se on nätti.


Pimeässä kiiluvasilmäiset lepakot näyttävät hauskoilta.


Kuvasta huomaan, että en ole näköjään viimeistellyt kaikkia lepakoita. Täytyy vielä leikata tikkausten ympäriltä kangasta pois. 


 Monenmoisia verhoratkaisuja löytyy hakusanalla verhot. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa