Pötkylästä kirppumekosta hellemekko

Keväällä joskus ostin kirpusta eurolla leningin. Sen malli oli pelkkä pötkylä, mutta kangas oli aika kiva. 

Mekon näkee alkuperäisessä mallissaan tästä Uusimmat kirput

Leikkelin mekosta liikoja pois ja lisäsin siihen yksityiskohtia. 


Helma lyheni parikymmentä senttiä ja kaula-aukko suureni. Helma oli just pöljän pituinen, puoliväliin sääriä. Kaula-aukko oli raskas, eivätkä niitit ainakaan parantaneet sen ulkonäköä.


Helman kevennykseksi ompelin brodyyrinauhaa. 

Yksi tuttava piti joskus pihakirppua, ja antoi siitä minulle pussillisen käsityötarvikkeita. Brodyyrin lisäksi pussissa oli esimerkiksi leveää ja vahvaa kuminauhaa, josta mekko sai patellavyön. Soljen olin joskus irrottanut joutavasta vyöstä.  


Patellavyön vaihtoehdoksi käy ammoinen 50 sentin kirppulöytö, pitsivyö.Mekossa oli valmiiksi kiinni ohut vyö. Mekkokankainen vyö on yhä paikoillaan, koska sitä ei näy irtovyön alta. Se on ihan käyttökelpoinen, jos en halua käyttää irtovyötä. Sillä saa mekon kevyesti rypytettyä vyötärölle tai vähän ylemmäksi.Kaula-aukon reunustin helmasta leikkaamallani kaitaleella. 


Kavensin etuosaa muutaman sentin, ja ompelin siihen isoja nappeja. Kavennuksen ompelin tarkoituksella hieman viistoon ja napit sen mukaisesti.


Kyllä tämä sen euron arvoinen mekko on, ja sen tuunaaminen oli mukavaa.Hamosia löytyy lisää tunnisteella hameet  ja mekkoja tunnisteella mekot.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankojen värjäys koukuttaa

Jäähyväiset

Horsmapusikosta lankoja värjäämään