Kesäpäivä mäntyjen keskellä

Metsäinen pihamaani on helteellä ihana paikka. On miellyttävää istuskella metsän varjoissa ja nauttia lämmöstä hikoilematta. 

Hortensia tykkää kun sen ei tarvitse olla paahteessa koko päivää. 


 Missu pinkaisee heti herättyään kuistille odottamaan ulkoilua.




Eilen istuksin monta tuntia pihalla virkkaamassa isoäidin neliöitä jämälangoista. Missu loikoili kopassaan tyytyväisenä ja seurasi lintujen ja oravien touhuja.


Orava nimeltää Utelias on saanut monet lätkyt räkättirastailta. Sen turkki on vähän hyökkäyksissä kärsinyt, eikä toisesta korvatupsustakaan ole jäljellä kuin muutama karva. 


Jaloittelin vain ihaillakseni pieniä viljelyksiäni. En ole ennen kasvattanut kesäkurpitsaa, ja nyt seuraan innoissani sen kasvua. 


Mehiläislaatikoista tulee jo vähän satoa. Mukava popsia salaatinlehtiä, basilikaa, sitruunamelissa ja persiljaa omasta pihasta. Kurkkukokeilu meni pieleen, eikä tillikään innostunut kasvamaan. Sipuleja oravat kaivoivat aluksi esiin, mutta nyt ne ovat saaneet kasvaa rauhassa. Lehtikaalin lehtiä popsii joku muukin kuin minä. 

Laatikkoviljelmän alkutaipaleesta tässä

ja jatkoa tässä postauksessa


Pöhkö kliivia jatkaa yhä kukintaa. Kumpikaan kliivia ei malta jäädä huilamaan, vaikka molemmat ovat kukkineet keväästä asti. 


Kun minä laiskottelin, lähetti Taina kuvan ensimmäisestä mustikkasaaliistaan. 


Suurin osa sisäkukista on kesät ulkona.


 Koristevattu kukkii aika ahkerasti.


Pelakuut eivät ole parhaimmillaan mutta kauniita ne silti ovat. Vaihdoin muutamalle pelakuulle uudet mullat lisäkukkien toivossa.


Pihapostauksia löytyy lisää tunnisteella pihahommia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa