Taulu pannunalusena ja kerrosvati lintulautana

Tämä heppapannunalusta ei ole pannunalusta laisinkaan. Se on graniittitaulu, jonka sain kauan sitten lahjaksi Norjassa käydessäni. 
Oli siinä käsimatkatavaroissa raahaamista - taulu painaa 2,8 kg. Punnitsin sen äsken.


Taulu oli seinällä pitkään, ja sitten se jotenkin siirtyi leivinuunin päälle, seinää vasten nojaamaan. 
Nyt sen tehtävä on olla pannunalusena. Se on oikein kätevä siinä puuhassa. 


Sen päälle sopivat isotkin kattilat wokkipannua myöten. Lisäksi se on myös kaunis.


Kirppiksellä oli nätti sinivalkokuvioinen kerrosvati. En ollenkaan kiinnittänyt huomiota siinä olevaan lohkeamaan vaan ostin sen iloissani. Kotona vasta huomasin, että sen reunasta puuttui pala. Ehkä sen päällä oli petollisesti hintalappu, tai sitten vaan sokaistuin. 
Minulla on ihan tarpeeksi lohkeilleita astioita ennestään, joten se oli kyllä ihan tyhmä ostos. Se maksoikin monta euroa. Kyllä minä sitä sen vitosen edestä käytin, mutta syksyllä siirsin sen ulkokäyttöön. Se on nyt uudessa virassa, lintujen ja oravien tarjoiluastiana. 


Sen voisi ripustaa puuhunkin, mutta toistaiseksi se on portailla. Laitan siihen tarjolle kaikkein parhaat herkut, ja sen ympärillä pyörii koko ajan porukkaa.




Hömötiaiset ovat kaikkein malttamattomimpia. Kun äsken avasin ulko-oven, istahti ensimmäinen hömppä portaiden kaiteelle odottamaan aamiaista. Sen vaativasta äänensävystä päätellen aamiainen oli jo aivan liian myöhässä.

Eläinjuttuja lisää löytyy hakusanoilla

oravat
linnut
metsäkauriit
siilit
puput

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla