Pöllötarjotin

Joku saattaa muistaa millaisissa vanerirasioissa vihreät kuulat ennen myytiin. Joskus jouluisin karkkilaatikoita tuli joskus lahjaksi.

Vanhempieni kyökin yläkomerossa oli jokunen rasia odottanut uusiokäyttöä aika monta vuotta, ennen kuin minä sinne kurkkasin. 

Yhdestä rasiasta tein pienen tarjottimen. Se oli ensimmäinen mosaiikkityöni jo monta vuotta sitten.



Olin saanut lahjaksi pussinpohjat pieniä mosaiikkipaloja, jotka liimasin rasian pohjalle pöllön muotoon. En malttanut odottaa tarpeeksi kauan, ja jotkut pienet siprut rupesivat heilumaan saumausainetta niiden väleihin levittäessäni. Yritin saada muruset pysymään paikoillaan laastin avulla, mutta se ei onnistunut. Niinpä muutamiin kohtiin jäi pieniä kauneusvirheitä, kun murut pian käytössä irtoilivat.Tarjottimeen käytin valmiiksi sävytettyä laastia, joka on jo peittynyt uuden laastin alle. 
Mutta alunperin väri oli muistaakseni vähän sinertävä tai vihertävä. Rasian reunat maalasin vaaleansinisiksi.


Tarjotin oli virheineen päivineen käytössä monta vuotta, kunnes laitoin sen päälle kuivumaan jotain maalaamiani juttuja. Tarjotin nyt vaan sattui olemaan lähimpänä. 

Tietenkin tarjottimen päälle roiskui sinistä maalia. Peitin hölmöilyni jäljet maalaamalla reunat roiskemaalilla. Kun seuraavan kerran tein mosaaikkitöitä, paikkasin pöllön saumauksen uudelleen. Se onnistui hyvin, ja vanhan kuoperot peittyivät uuden laastin alle. 

Lisää mosaiikkijuttuja löytyy hakusanalla mosaiikit.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa