Koreja lampunkehikoista

Tuunausinnostukseni tietäen tuovat kaverini minulle joutavia tavaroitaan muokattaviksi. Kerran sain kolme isoa varjostimen kehikkoa, joista kaksi kiepsautin ylösalaisin ja tein niistä koreja. 

Yhdestä tuli aluksi makkariin kattovalaisin, mutta nyt se on villasukkakorina Leila-tyttäreni huushollissa. Päällystin varjostimen punaisilla, sinisillä, vihreillä ja keltaisilla puuhelmillä. Kiinnitin helmet kehikkoon kukkasidontaan tarkoitetulla metallilangalla. 

Varjostin teki kivoja kuvioita ympärilleen, mutta se ei valaissut kovin hyvin. Lisäksi se oli aika painava siinä roolissa.


Olin kieputtanut talteen monen lahjapaketin kääreinä olleita paperinaruja. Nyt niille oli käyttöä. Käärin narut auki ja käytin ne yhden kehikon päällystämiseen. 



Pyöräytin naurun aina kehikon pystyraudan ympäri ja solmin sitä mukaa narua lisää kun edellinen pätkä loppui. Päätekohtaan sipaisin hieman paperiliimaa ja tein siihen varalta myös solmun. 

Pohjan ylösalasin käännetty kori sai pahvista ja kuteista virkatusta pyörylästä.
Korissa säilytän niitä lankoja, joista on tarkoitus pian neuloa jotain. Kun kori oli tyhjänä, valloitti Missu sen päiväunipaikakseen.


Kolmas kehikko päätyi sukkakoriksi. 



Myös sen päällystin aukaisemillani paperinaruilla. Suurin osa naruista oli muistaakseni upouusia. Päällystyssysteemi oli sama kuin edellisessä korissa. Pohjaksi riitti pieni pahvikiekko.





Neljäs koriksi joutunut kehikko on tämän talon jäämistöä. Sen pinnoitin pienellä ulkopöydän liinalla, jonka pikkulinnut rei´ittivät ajankulukseen. 


Leikkasin liinan parin sentin levyisiksi suikaleiksi ja kieputin suikaleet pystysuunnassa kehikon ympäri. 

Pohjaksi laitoin paksua pahvia. Kori on ollut monessa käytössä. Tällä hetkellä se on lastenlasten muovailuvahojen jemmana.

Jos tarvitsen lisää varjostimia, saa korit purettua hetkessä ja tuunattua uudelleen valaisinkäyttöön. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla