Pakkane - jo vain

Small talk sujuu meillä täällä Itä-Suomessa oikein mainiosti. Otsikon keskustelun satuin kuulemaan odotellessani virastossa vuoroani. 

Kaksi äijää istui peräkkäisillä tuoleilla. Ykskaks etummainen kallisti vähän päätään vasempaan ja päätään takakenoon nykäisten osoitti mietteensä takana istuvalle:

Pakkane.

Takana istuva mies nojautui hieman etunojaan ja vastasi:

Jo vain.

Me toiset odottelijat nyökyttelimme hiljaisuuden vallitessa. Olimmehan ihan samaa mieltä. Edellisenä päivänä mittari näytti -1 ja nyt -15 astetta. Tokihan moinen pakkasharppaus kannatti noteerata.

Missu small talk on yhtä vähäelkeistä ja tehokasta.

Olen monesti ihmetellyt sen viestintää, kun se haluaa minun toimivan.
Valoisat aamut houkuttelevat Missua siirtymään tupaan aikaisemmin kuin sydäntalvella. Tietenkin se haluaa minut kaverikseen.

Se on todennut pari aikaisempaa herätyskeinoa tehottomiksi, joten se on ottanut astetta näpäkämmän keinon käyttöön. Se istuu tyynylleni, ja alkaa kammata tukkaani kynsillään. Se ei raavi, vaan pistää kynsiä esiin juuri sen verran, että piikit tuntuvat päänahalla.
Se on niin hassua, että menen joka kerta lankaan. 

Kun hipsuttelemme peräkkäin tupaan, toimii Missu hetken työnjohtajana ja käy sitten jatkamaan uniaan. 

Leilan don-sfinx Sauron herättää unikeot loikkaamalla pianon päälle ja viskaamalla sieltä muovisen Axl Rose -nukkefiguurin lattialle. Saatuaan toimelleen vastakaikua, Sauron hyppää pois pianon päältä ja on kuin ei olisi tehnyt mitään outoa. 










Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla