Hupsu Missumussu

Missu rakastaa keitettyjä perunoita. Jos milloin popsin perunoita, kyttää Missu vieressä ja odottaa osinkoa.
Eilen illalla laitoin tiskipöydälle kippoon päivällä keitettyjä perunoita tarkoituksenani tehdä niistä hetken päästä perunavoileipiä. En tiedä ketään muita kuin perheenjäseniäni, jotka laittaisivat kylmiä perunanviipaleita leivälle. Se on vähän kumma, koska perunavoileivät ovat tosi hyviä. Lapsuudenkodissani ne olivat tavallisia välipaloja. Yleensä ripautimme viipaleiden päälle hieman suolaa, mutta nykyisin jätän suolan usein pois.

Ennen leipien tekemistä menin pistäytymään olkkarissa. Kun kun tulin takaisin tupaan, loikkasi Missu innoissaan pöydän alta sohvan alle. Sieltä se tuli pois kantaen jotain suussaan - perunaa, jonka se oli juuri pihistänyt tiskipöydältä. 
Missu pukki perunaa nenällään kuin palloa ja syöksähteli sen perässä. Kohta se tuli viereeni odottamaan, että laittaisin perunapallon vierimään. Hauska leikki. Aikansa uudella lelulla leikittyään, Missu asettui matolle ja söi pallonsa kuorineen päivineen. 


Aamulla kömmin hetken jalkeilla oltuani takaisin peiton alle torkkumaan. Missu tuli heti perässä ja asettautui tyynylle kaulaani ja naamaani vasten. Se kehräsi lämpimässä pesässä tyytyväisenä ja kellahti selälleen. Oli vähän hankala nukahtaa, kun kehräävä kissa liimautui naamalle ja odotti jalat kattoa kohti sojottaen rapsutuksia. 

Missupostauksia löytyy lisää tunnisteella don-sfinx.

Tässä muutama Missulinkki

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla