Värjätyt tyynyliinat verhoiksi

Vanhoista liinavaatteista on syntynyt  monta uutta juttua. Nyt uuteen käyttöön pääsi kaksi kikkanaa tyynyliinaa. Värjäsin ne (minulle) uusilla kangasväreillä, ja ompelin ne verhoiksi. 

Olen samanlaisista tyynyliinoista tehnyt aikaisemmin jo nämäKokeilemani värit ovat valmiiksi nestemäisiä ja suihkupulloissa. Ohjeen mukaan kuivalle kankaalle suihkutetaan väriä, ja annetaan sen kuivaa pari tuntia. Kuivat kankaat joko silitetään nurjalta puolelta tai pistetään uuniin, missä värit kiinnittyvät +40 asteen pesua kestäviksi.

Koska halusin sekä sekoittaa värejä että värjätä kankaat kokonaan, suhuuttelin värejä reilulla kädellä. Kuvaaminen valitettavasti unohtui innostuksen tuiskeessa. 

Minulla on vain neljä väriä, sininen, keltainen, punainen ja fuksia, joita suihkutin kankaalle vuorotellen, ristiin ja rastiin ja päällekkäin. 

Ensin lopputulos näytti toivomaani vaaleammalta, eivätkä värit täysin sekoittuneet. En tiedä, johtuiko se kankaan laadusta. Paksu puuvilla kun imi värejä ahnaasti.
Lisäilin värejä monta kerrosta, mutta vieläkään en saanut väreistä mieleisiä. 

Netistä löysin videon, jossa värien päälle suihkutettiin vettä. Kun kangas nostettiin pystyyn, alkoivat värit valua ja sekoittua. Sitä kokeilin seuraavaksi, mutta ja se auttoi vähän. 

Päätin kokeilla joskus aikaisemminkin testaamani juttua, jossa taittelin kankaan moneen kertaan, ja lisäsin taitoksiin eri värejä. Lopuksi pistin kankaat tekeytymään muovipussiin ehkä pariksi tunniksi. 

Seuraavana päivänä silitin kankaita kolmosen lämmöllä. Päärmäsin verhojen reunat, ja ompelin yläreunoihin kujat verhotankoja varten. Kuvassa värit näyttävät ihan vääriltä. Puhelimen kamera ei huonossa valossa toista värejä kunnolla,


Loppujen lopuksi verhoista tuli mieleiset, vaikka välillä näytti vähän huonolta. 


Myös pitsit värjäytyivät, mutta niiden läpi kurkkiva valo hämää valokuvissa. Verhojuttuja löytyy lisää tunnisteella verhot ja sekä kankaiden että lankojen värjäämisestä tunnisteella värjääminen. 

Tässä muutama linkki

Kommentit

  1. Hienot verhot, kuin revontulet.
    Pitsit ovat myös kauniit. Kiva idea tehdä tyynyliinoista verhoja.
    Ah, nuo ikkunat ja kaunis metsämaisema❤️

    VastaaPoista
  2. Moikka ja kiitti. Kiva kuulla, että näet värit revontulina. Mulle myös tulee verhoista revontulet mieleen. Taivaanranta olikin varsin komea joku päivä taaksepäin. Tuosta nurkalta nIitä kaverini kanssa ihastelimme. Kristiina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunikasta hame ja korviksia

Lankojen värjäys koukuttaa

Villasukkien varsista välly