Pahvilokerikolle tilkuista mekko

Ostin tämän pienen lokerikon isälle varmaan viisitoista vuotta sitten pikkuromujen jemmaamista varten.


Se oli vieläkin ehjä, mutta värit olivat haalistuneet ja laatikoita paikoillaan pitävät välipahvit olivat melkein irti. 



Päällystin lokerikon ensin tapettikirjan sivulla, mutta siitä tuli ihan kamala. Yritin saada laatikkojen välipahvit kiinni tunkemalla liimaa niiden ja sivuseinien välisisiin rakoihin, mutta se ei toiminut. Pahvit irvistelivät yhtä paljon kuin operaation alussakin. 
Koko viritelmä näytti niin pöljältä, etten edes viitsinyt edes ottaa siitä kuvia. 


Revin vielä kosteat tapetit pois, ja kiskaisin välipahvit kokonaan irti. Putsasin vähän koloja, joissa ne olivat olleet. Rapsutin myös vanhat liimat pahvien reunoista suurinpiirtein pois. Liimasin pahvit kokonaan uudelleen, ja annoin niiden painon alla tarttua kunnolla paikoilleen. 

Liimasin pahvien ulkoreunoihin ja myös sivuseinien sisäpuolelle palat luistavaa tarrapaperia. Ajatus oli, että laatikot liikkuisivat edestakaisin paremmin. Hökötys nimittäin tiukkeni pahvien liimauksen jälkeen, ja laatikot jumivat joka vetäisyllä.



Liimasin tilkkuja sikinsokin joka puolelle lokerikkoa ja laatikoiden etupäätyjä. Muuten laatikot saivat jäädä ennalleen. Ne eivät olisi kangaspäällysteisinä mahtaneet sopia paikoilleen ollenkaan. 


Liimausten kuivuttua lakkasin tilkut vesiliukoisella lakalla. Lokeron pintaan tuli siten kiva mattakiilto. 

Laatikot jumivat edelleen, joten hankasin niiden reunoja ja välipahvien reunoja tuikkukynttilällä. Johan ne alkoivat laatikot liukua. Tali ei erotu ollenkaan, mutta sen antama liukkaus helpottaa laatikoiden liikkumista.  


Muita pieniä säilytysratkaisuja löytyy tunnisteella pikkujemmat. 


Tässä muutama linkki pikkujemmoihin


Tilkkuja voi hyödyntää myös vaikka näin


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla