Kirjatukeen lisää väriä

Vähän aikaa taaksepäin ostin parilla eurolla kirpusta kirjatuen, jonka tukiosaan kaipasin lisää väriä. Kaivoin taas esille kalkkimaalipurkkini, joita on jo peräti neljä kipaletta, ja sekoittelin maaleja keskenään. 


Olen kokeillut kalkkimaalia monenlaisiin pintoihin. Maali tosiaan tarttuu vaikka minkä päälle. Sen kestävyydestä en vielä osaa sanoa, koska kokeilu on kestänyt niin vähän aikaa. Kalkkimaali on miellyttävä aine hajuttomuutensa ja nopean kuivumisensa ansiosta. Kalkkimaalilla käsitelty pinta jää mukavan karheaksi.

Myös kirjatuen lakkapintaan maali kiinnittyi hyvin. 


Töpöttelin maalia akryyliväripensselillä paksulti, ja laitoin värejä liikkeelle puhaltamalla. Meinasi henki loppua kesken, mutta sain kuin sainkin pieniä puroja aikaan. Föönillä olisin varmaan saanut maalit tehokkaammin liikkeelle, mutta halusin kokeilla puhaltamista. Seuraavalla kerralla taidan kyllä ottaa apuhönkäykset eli föönin käyttöön.


Kun maali oli kuivunut, lisäilin tipluja sinne tänne ja taas puhaltelin pintaan puroja ja erilaisia länttejä. Olisin tarvinnut kirkkaampaa keltaista ja sinistä, mutta nyt piti tyytyä vaaleampiin väreihin. 


Halusin rosoisen jäljen ja sen myös sain. Kuvittelen näkeväni pallon ympärillä vettä ja vähän maatakin. 


 Kapistus on ihan näppärä apu lukemista pursuaviin kirjahyllyihin. 


Kalkkimaalijuttuja löytyy lisää tunnisteella kalkkimaali.

Tässä muutama linkki

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa