Ruoka on valmista tunnin päästä
Uuniruuat ovat maukkaita, terveellisiä ja helppoja tehdä.
Uunikalaksi sopii monikin kala, mutta nyt sen tein lohesta.
Missusta lounas näytti lupaavalta.
Voitelin vuoan öljyllä, ja asettelin lohifileen öljyyn levälleen.
Puristin fileen päälle sitruunan mehun, ja raastoin sen päälle reilusti parmesania.
Leikkelin kevätsipulista renkaita ja ripottelin koko komeuden päälle limepippuria ja vähän karkeaa merisuolaa. Lopuksi lorautin sekaan sipulikermaa.
Suolaa tarvittiin vain ripaus, koska juusto on suolaista. Jos file on lihava, laitan sen allekin hieman merisuolaa
Lohi kypsyi leivinuunissa vajaan tunnin, mutta yhtä nopsaan se joutuu sähköuunissa.
Kun kala oli varttia vaille kypsä, kiehautin sen kaveriksi riisiä.
Joskus pistän riisitkin uuniin, omaan astiaan siis, ja laiskottelen vaikka ristikoita ratkoen kunnes uunista alkaa levitä herkullinen tuoksu.
Kerran joudun nousemaan sivelläkseni kalaa liemellä ja hämmentääkseni riisiä.