Rumasta avainkaapista soma korukaappi


Kirpusta muutamalla eurolla ostamastani ruskeasta avainkaapista kehkeytyi kiva korukaappi.  Tässä kuvia kaapista sellaisena kun sen ostin Kirppuroinaa -taas.


Aluksi irrottelin ovesta lasin ja sitä paikoillaan pitäneet nipsut irti. Jo se toimenpide kevensi kaapin raskasta ulkonäköä. Seuraavaksi maalasin joka puolelta kauttaaltaan Chalky vintage-look kalkkimaalilla. 

Samalla kun tilasin Adlibriksestä kirjoja, tilasin kokeiltavaksi pari purkkia Chalky Vintage-look kalkkimaalia. 250 ml purkit maksoivat 6,50 € kipale, eikä niistä mennyt postimaksuja. 

Ehkä olisi kannattanut hieman hioa kaapin pintaa. Se oli niin liukas ja tumma, että jouduin maalaamaan sen kahteen, joistakin kohdista jopa kolmeen kertaan, ennen kuin pinta peittyi tarpeeksi. En kuitenkaan halunnut maalista täysin peittävää, ja annoin sen jäädä myös vähän rosoiseksi. 

Maalipintaa voisi kevyesti hiomalla myös vanhentaa. Koska vanha pinta kuultaa sopivasti nytkin, en hionut sitä laisinkaan. En myöskään laimentanut maalia vedellä. Maalin sävy on petrol.


Piti kaivella romulaatikoita, ennen kuin keksin ripustussysteemin korviksille. Avaimille tarkoitetut koukut ovat hyviä helmille, kaulanauhoille ja rannekoruille, mutta korviksia niihin ei voi ripustaa.

Romuista löytyi juuri sopiva pätkä reikänauhaa, jonka kaverini kiinnitti sivuseiniin, irti kaapin takaseinästä. Myös sen sutaisin maalilla.


Myös Missu halusi esitellä kaappia. Se malttoi olla vain yhdessä kuvassa, koska sillä oli kiire syömään. 


Korvikset, sormus ja avainkoru ovat omatekoisia. Pitänee taas näperrellä lisää koruja, että niitä riittää kaikkiin korutelineisiin. Korujani löytyy hakusanalla korut. Esimerkiksi vaaleanpunaiset kukkakorvikset tein rintsikoiden pitseistä ja sitruunakorvikset ovat oikeita sitruunaviipaleita. 


Kaapin pohjalle ja päälle sain lisäjemmoja vanhoista lusikkalaatikoista. Pienemmälle ei tarvinnut tehdä muuta kuin vuorata se paksuhkolla paperilla, mutta isompi hajosi käsiin.


 Raaputin rasiasta liimoja, 


ja sille kävi köpelösti. 


Mistä apu - no jeesusteipistä tietenkin. Teipin piilotin pienestä silkkisestä pitsiliinasta leikkaamallani kankaalla. Siinä vaiheessa pöljäilin. En muistanut, ettei taipuvaan kohtaan saa laittaa liimaa. Koska laitoin, pitää rasia nyt avata tosi varovasti. Liima siis kovettui kankaaseen, joka nyt kiristää ja saattaapi rusahtaa. No ei se mitään. Jos se hajoaa, sen voi korjata uudelleen. 

Liimaukset viimeistelin samaisesta liinasta irrottamallani kanttinauhalla. 


Rasioiden sisustojen silkit olivat jo aikapäiviä sitten hajoneet. Liimasin niiden paikoille pehmeää pahvia, muistaakseni kierrätyspahvia, toiseen vihreää ja toiseen sinistä. 


Kauan sitten tein isommasta lusikkalaatikosta kaverille kynäpenaalin. Siitä enemmän tässä Lusikkalaatikosta kynäkotelo.

Erilaisia tuunattuja hyllyjä ja kaappeja löytyy lisää tunnisteella hyllyt ja kaapit ja huonekalut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla