Heinäkuun asusteet, kaulaliina ja villasukat

Ostin vuosia sitten kirpusta siniruudullisen tunikan, joka on edelleen käytössä. Kun olin jo monta kertaa herrastellut tunikassani, näin kierrätyskeskuksen ilmaisrekissä samanlaisen mutta kokoa pienemmän. Pakkohan se oli ottaa talteen.

Vaikka tykkään kyseisestä kuosista, jäi ilmainen versio käyttämättä. Leikkelin sen osiin, ja ompelin palasista kaulaliinan. Saumoja ei paljoa huomaa, koska asettelin kuviot kohdilleen ja ompelin palat yhteen pienillä pistoilla käsin. 


Pituutta huivilla olisi voinut olla enemmänkin, mutta menee se noinkin. Sen voisi ottaa käyttöön jo näin helteettömän heinäkuun asusteeksi. Eilen asetuin lukemaan pihalle viltin sisään lämmikkeinä myös huppari ja villakangastakki. Aika nopeasti tulin jatkamaan lukemista sisälle vällyjen alle, niin vilu tuli ulkona istuskellessa.


Pitkävartiset villasukat ovat seiskaveljestä.


Sukat menivät lahjaksi minua isompikoipiselle, mutta käytin itseäni sukkamallina. Luulin violetin langan loppuneen kesken, ja vaihdoin kesken toisen sukan toiseen sävyyn. Kun molemmat sukat olivat valmiit, löysinkin violettia vielä kerän.


Lisää villasukkia löytyy tunnisteella villasukat. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa