Nalletöppösiä ja pihamaan kukkasia

Jalokello on kukkinut tauotta koko kesän. Kellokukista on mahdotonta valita sitä kaikkein suloisinta. Villeistä kelloista kissankello on suosikkini, mutta sitä ei valitettavasti kasva pihalla.


Neuloin muutamat lyhytvartiset kesäsukat nallelangasta, joka tuntuu seiskaveljeksen jälkeen sopivan kevyeltä. Yksinkertainen malli on jo moneen kertaan hyväksi todettu; kakspuolen puikot, joustinta sukan alussa ja muutoin suoraa neuletta, kantalapussa oikealla oikeaa ja nurjalla joka toinen silmukka neulomatta.


Malli istuu hyvin jalkaan kuin jalkaan. 


Juhannusruusu hermostui kovista sadekuuroista, mutta muutama nuppu sinnitteli kukkaan asti.


Ja taas nallukkasukkaset.


En tiedä varmaksi tämän kasvin nimeä, mutta oletan sen olevan joku minikokoinen kurjenmiekka. Kukka täydessä komeudessaan on vain muutaman sentin kokoinen, vain murto-osa sinisestä iriksestä. Vasta tarkemmin kuvia katsoessani huomasin, että kuvaan tuli mukaan vihreä toukka.


Sama silmukkamäärä ja lanka molemmissa pareissa, mutta vasemmanpuoleisessa puikot kolmepuolet ja oikealla kakspuolet. Isommilla puikoilla tuli vähän turhan pehmeät sukat, mutta kokeilin huvikseni vyötteen suositusta. Seuraavat nallet ovat tulossa kolmosilla puikoilla.


Pihalle tuli monta vuotta sitten omia aikojaan valkoinen hapsullinen akileija. Pari vuotta myöhemmin sen lähistölle nousi samanlaisia akileijoija, joissa oli vaaleanpunaiset kukat.


Tänä kesänä vaaleanpunaiset ja valkoiset ovat ennallaan, mutta tavallisten siniviolettien akileijojen lähistölle nousi sinisiä hapsullisia.


Keijunmekko on jalokellon lailla kukkinut kesän ahkerasti.


En ole koskaan saanut keijunmekkoa menemään yli talven, mutta se kukkii hyvin myöhään syksyyn. Sään viiletessä nostan keijunmekon kuistille, jossa se viihtyy vielä aika pitkään. 


Aiheeseen liittyviä postauksia pihalta - kukkia, eläimiä, lintuja, kalusteita ym löytyy lisää tunnisteella pihahommia ja villasukkia tunnisteella villasukat.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa