Tunikasta tyyny ja veska, osa kaksi

Kooltaan sopimaton tunika muuttui helposti tyynyksi ja pieneksi kassiksi. Tyynyn tarina on tässä eilisessä postauksessani Tunikasta tyyny ja pikkuinen veska.

Tunikan hihat näyttivät irraallaan ollessaan pieneltä, pyöreäpohjaiselta kassilta, joten suunnittelutyötä ei tarvinnut tehdä ollenkaan. Tunikasta jäi tyynyn ja kassin jäljeltä vain muutama pieni tilkku, jotka ovat näytillä kuvassa koneen päällä.

Ompelin hihat vastakkain niiden muotoa seuraillen. Hihansuiden pitsit saivat jäädä paikoilleen, mutta hopeanväriset pienet helmet ratkoin irti. Suurin osa niistä tippui jo ennen ompelua itsekseen. 
Hihnoihin riitti kangasta tunikan yläosasta, joka oli liian kapea tyynyyn käytettäväksi. Toinen hihna syntyi yhdestä palasta, mutta toista varten ompelin kaksi kaitaletta pötköön. Ompelin hihnakankaat vastakain ja käänsin ne ympäri, jolloin hihnoista tuli kaksinkertaiset. Tikkasin ne napakasti sivusaumojen yläreunoihin. 

Minulla oli vakaa tarkoitus ommella kassiin myös vuori, mutta sitten minua alkoi laiskottaa. Siksakkasin vain saumat estämään kankaan rispautumista. 

Kiinni kassin saa yläreunaan ompelemieni kahden nepparin avulla.



Otin veskan käyttöön käsiveskaksi. Sinne sopivat kaikki tarpeelliset rojut, mitä mukanani haluan kantaa. 


Pussukka on ihan olemattoman kevyt. Sen voi halutessaan ottaa myös käsilaukkuun apukassiksi. 

Lisää tuunattuja kasseja ja laukkuja löytyy tunnisteella laukut
Tässä muutama linkki



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla