Pihamaalta ytyä vihermehuihin

Villivihannekset eivät kaipaa kasvaakseen muuta kuin kesän. Raikkaat vihermehut ovat hyvä vaihtoehto sokerimehuille tai limpparille.


Laitan horsmaa aika reilusti, jolloin mehusta tulee paksuhkoa.
Vihreän mehun ainekset olivat kurkku, horsma, nokkonen ja omena. 


Samoilla aineilla - horsma-nokkonen-omena-kurkku - tuli näin vaaleaa vihreää juomaa. Omena oli erivärinen kuin edellisessä lasillisessa ja horsmaa laitoin hieman vähemmän. 


Porkkana-omena-horsma-nokkonen -mehu on aika makeaa mutta tosi hyvää.


Väriltään haalea mutta maultaan maukas mehu sisältää nokkosta, omenaa, tomaattia ja kurkkua. Nokkonen on hyvä mehuaines, koska se tunkee syksyyn asti uusia lehtiä. Sen kukintoja voi myös hyödyntää, ja olen niitäkin mehuihin sujauttanut. Myös horsmien mehukausi jatkuu yhä. Vaihtelevasti pistän mehuun sekä lehtiä että vartta. Myöhemmin riivin vain lehtiä, koska varsi muuttuu kasvaessaan puumaiseksi. 



Mehuja löytyy lisää tunnisteella vihermehut

Tässä edellinen mehupostaus




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa