Sunshine Blogger Award

Hattaroita-blogin Eeva, https://www.blogit.fi/hattaroitalähetti minulle tämän kivan haasteen. Kiitos vielä Eevalle! Heti kävin miettimään vastauksia. 

Kuvat eivät mitenkään liity haasteeseen. Ne vaan valikoituivat haasteen mausteiksi Joensuun mummin ja ukin kuvajäämistöistä. 

Kysymys numero 1: Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Aloitin blogin kohta kaksi vuotta sitten kun jäin ennen aikojaan eläkkeelle. Sitä ennen en ollut ollenkaan innostunut blogi-ajatuksesta, vaikka monet kirjoittamisinnostani tienneet sitä minulle olivat usein ehdottaneet. 

Sitten keksin muka itse, että blogin pitäminenhän voisi olla hauskaa puuhaa. Leila auttoi minua tekemään sivujen pohjat, ja jäin ihan heti koukkuun bloggaamiseen. Minulla on paljon murheita, mutta jo alunperin päätin pitää blogin huolivapaana alueena. 

Kysymys numero 2: Mitä intohimo sinulle tarkoittaa? 

Intohimoa voi tuntea melkein mitä vaan kohtaan, sekä elävää että elotonta. Kun intohimo valtaa mielen, se hallitsee ajatuksia ja usein tekojakin aikansa. Harva intohimo pysyy samanlaisena pitkään, sillä sen kohteilla on taipumus vaihtua.

Kysymys numero 3: Mitä teet rentoutuaksesi?

Konstit ovat moninaiset ja vaihtelevat tilanteen mukaan. Lähimmäisten kanssa hengailu, lukeminen, kirjoittaminen, luonnon seuraaminen, musiikki eri muodoissaan, Missun kanssa oleminen, ristisanojen ratkominen, käsityöt ja monet muut puuhat rentouttavat ja samalla vievät huolet kauemmaksi.



Kysymys numero 4: Mikä on viimeisin matkasi?




Ennen olin innokas matkustelemaan, mutta nykyisin osin vapaasta tahdostani ja osin pakotettuna olen muuttunut mökkihöperöksi. Ulkomailla kävin viimeksi Israelissa, ja siitä on varmaan jo 6-7 vuotta. Myös kotimaan matkat ovat viime vuosina olleet vähissä.




Kysymys numero 5: Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?




Ensin matkustin melkein aina yksin, mutta sitten kyllästyin yksin reissaamiseen. Ryhmämatkat olisivat minulle kauhistus, mutta tyttäreni  perheineen ja  Taina-sisareni ovat mainiota matkaseuraa. Jonkun reissun olen tehnyt kavereiden kanssa.
Matkustamisen pitää olla rentoa.




Kysymys numero 6: Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?




Olen tainnut käydä kaikissa haaveideni top 10-kohteissa. Varsinaiset turistikohteet eivät ole koskaan houkutelleet minua. Mieluummin olen käynyt kaupunkilomilla, pienillä paikkakunnilla ja maaseuduilla, kohteiden luontokohteissa, taidemuseoissa ja tapahtumissa. Hauskinta on yleensä ollut lorvia kaupungilla ja puistoissa ja katsella ihmisiä, luontoa ja vanhoja rakennuksia. Kohdemaissa asuneet tutut ovat aina rikastuttaneet matkoja huimasti. Eikä pidä unohtaa shoppailua kävelykatujen varsilla olevissa putiikeissa.

Eurooppa on mielestäni kiinnostavampi kuin kaukomaat tai Amerikka, mutta pari kertaa olen hurauttanut myös ison meren ylitse.  


Kysymys numero 7: Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?



Minulla on aina useita kirjoja yhtä aikaa kesken, joten tämä vastaus piti tarkistaa hyllystä.

Suurinpiirtein samaan aikaan pääsin loppuun näissä kahdessa:



Ann Cleeves, Musta kuin yö

Kate Atkinson, Hävityksen jumala





Kysymys numero 8: lempikirjallisuuslajisi?




Se vaihtelee. Joskus luen pötköön dekkareita tai elämänkertoja tai luontokirjoja tai romskuja tai seikkailukirjoja tai runoja tai satukirjoja jne. Minulla ei ole vain yhtä suosikkia, mikä laajentaa lukuharrastusta loputtomiin. Dekkarit ovat viime kuukausina olleet parhaita viihdyttäjiä.




Kysymys numero 9: Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa? 




Iloisia asioita, kierrätys- ja käsityöjuttuja, elämyksiä, luontotarinoita, mokailuja ... 






Kysymys numero 10: Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi? 




Yhdellä sanalla sitä on vaikeaa kuvata. Tykkään pienen paikkakunnan hiljaisuudesta, puhtaudesta ja raikkaasta ilmasta, mutta palvelujen huonontuminen ja pitkät välimatkat muualle maailmaan ovat tylsiä. Täällä on unelmieni koti ja muutama tärkeä ihminen, ja  perhe ja ystävät sopivat vierailuille vaikka yhtä aikaa. 




Kysymys numero 11: Mitä haluaisit edistää maailmassa?


Siitä asti kun lapsena ymmärsin mitä kaikkea pahaa rasismi tarkoittaa ja saa aikaan, olen toivonut sen häviävän jokaikisestä maailmankolkasta. Myös piilorasismi on vastenmielistä.


Rauhan edistäminen ja epäinhimillisissä oloissa elävien ihmisten jokapäiväisen elämän helpottaminen olisi valtavan tärkeää. 



Kunnia heille, jotka rauhan ja huonojen elinolosuhteiden parantamiseksi työskentelevät.



Suren kaikkien niiden lasten puolesta, jotka eivät koskaan saa olla lapsia. 







Haluaisin jakaa haasteen seuraamieni blogien kirjoittajille. 
Jos joku teistä innostuu aiheesta, olisi siitä kiva kuulla!

Ja jos te lukijani, joilla ei ole blogeja ja siksi kommentoitte postauksiani sähköpostilla tai puhelimella, niin teidänkin ajatuksianne olisi hauska lukea. Onnistuisikohan se sähköpostilla? Voisin liittää vastauksianne kopioimalla tai kirjoittamalla vastaukset blogini sivuille.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla