Lisää valoa pihamaalle

Pihaani ympäröivää naapurin metsää siivotaan. Eilen kaatuivat monet puut, ja pihalleni alkoi tulvia valoa. Rantanäköala on entistä paljon avarampi, koska naapurin kaistaleelle jäi pystyyn vain muutama runko.

Pihallani on onneksi niin paljon puita, että asun edelleen pienessä metsässä. Suurin osa pihapuista on mäntyjä, joten valoisuus säilyy kesälläkin. Pellonreunan suuret saniaiset erottuvat nyt luultavasti paremmin kuin ennen. 


Metsänhoidolliset työt etenevät vähitellen joka puolella tonttini ympärillä. 
Katselin eilen ikkunasta, millä vauhdilla kone kaatoi ja karsi isojakin runkoja. Illalla toinen kone kävi hakemassa jo suurimman osan rungoista. 

Kauriit säikähtivät eilen koneita ja pysyttelivät päivän poissa, mutta aamulla uudella lumella näkyi jo eläinten tuoreita jälkiä. Ja kun nyt juuri katson ikkunasta, näen yhden kauriin kipaisemassa pellon ylitse. Hyvään tarjoiluun tottuneet eläimet eivät hylkää pihaa muutaman päivän metelin takia. Niin ainakin toivon. 


Missu ihmetteli vähän aikaa vieraita ääniä ja katseli pihalle vuoronperään joka ikkunasta. Tilanteen selvitettyään se kävi lempipuuhaansa, päivänokosille lämmintä muuria vasten. 


Kunhan naapurin metsäurakka on valmis ja piha taas rauhoittuu, ripustamme kaverini kanssa uuden mökkerön puukiipijälle. Eräs rouva teki minulle pöntön lahjaksi, kun olin tekemässä Ylä-Karjalaan juttua erikoispönttöjen talkoista. 

Puukiipijää näkee usein pihalla, mutta en ole koskaan onnistunut näkemään sen pesäpuuta. Jospa tuo suloinen pikkulintu asettuisi tänä keväänä asumaan uuteen kotiin. 

Ohessa tänään Ylä-Karjalassa ollut juttuni pönttötalkoista. 




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla