Toipilas-Missu esittelee tähtilakanaa

Toissapäivänä Missu sai olla ensimmäistä päivää ilman sidettä. Luin netistä, että kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen lemmikin pitäisi välttää hyppimistä ja muuta riehumista. 
Missu viisveisaa ohjeista. 

Kun side otettiin pois eikä laitettukaan uutta sen tilalle, jäi Missu hetkeksi pöllämystyneenä istumaan pöydälle. Kun se tajusi vapauden taas koittaneen, sitä vietiin. Hups vaan se loikkasi pöydältä lattialle ja lattialta uunille ja alkoi nautinnollisesti pestä itseään. Se ojensi takakoivet kohti kattoa ja nuoli niitä hartaasti. Välillä se venytteli venyttelemistään ja jatkoi taas peseytymistä.
Kun se peseydyttyään hyppäsi taas lattialle, ei ollut enää tietoakaan koukkukävelystä. Missu paineli edestakaisin sellaista kyytiä, että yhtään mattoa ei jäänyt suoraksi. 

Sitten se meni päiväunille ja nukkui koko päivän. Välillä se raotti silmiään ja jatkoi uniaan. Mikä onni ja autuus!


Ompelin pussilakanan tähtiverhoista, jotka aikoinaan ostin kirpusta parilla eurolla. Ne ehtivät jo kertaalleen muuttaa muotoaan. Verhoja oli kaksi, ja jossain vaiheessa halusin niitä neljä. Siispä katkaisin ne kahtia, ja ompelin niihin jatkot kultakapasta. Sekin oli kirppuostos, joka tosin ei ollut verhona vaan pöytäliinana. 


Nyt tummat verhot eivät jotenkin innostaneet, mutta ajatus tähtilakanasta alkoi tuntua houkuttelevalta. Irrotin kultaiset jatkot, mutta jätin verhojen käännökset ratkomatta. Välttääkseni paksuja saumoja, ompelin reunat vain päällekkäin. No en taas osaa selittää ... laitoin siis kankaat reunoista sentin verran päällekkäin, ja ompelin ne päältäpäin ilman taitoksia. Toisen ompeleen tein nurjalle puolelle, ettei kangas jäänyt lerpsuttamaan. Tuosta ei kyllä ymmärrä mitään. 


Lakanasta tuli liian pitkä, joten leikkasin sen alareunasta pätkän pois. Siitä, ja verhojen mukana tulleista kapasta ja salusiinista ompelen ehkä tyynyliinoja. 


Aina kun vaihdan lakanoita, innostuu Missu leikkimään. Se syöksähtelee lakanoiden alla ja päällä ja hyppii hurjia loikkia. Lelujen perässä juokseminen ei leikkauksen jälkeen onnistunut, ja nyt Missulla on kova leikkimishalu. Se toi hapsulelunsa mukaan kuvaan, ja saalisti sitä innoissaan.


Ihanaa, että leikkaus on nyt tehty ja Missu saa elää tavallista kissanelämää.

Missun aikaisemmat toipilasjutut näissä linkeissä



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla