Martta Wendelinin postikortit

Joskus vuosia sitten vippasin kirjastosta Hannu Hytösen kirjan, Luettelo Martta Wendelinin piirtämistä postikorteista. Sen avulla pääsin alkuun korttieni laittamisesta jonkinlaiseen järjestykseen. Silloin laitoin kortteja kuoriin ja nippuihin, mutta homma jäi kesken. 

Hyvin alkanut järjestelyurakka meni ihan sekaisin, kun kerran kokosin pienen näyttelyn vanhoista postikorteista. En nimittäin viitsinyt näyttelyn purettuani laittaa kortteja kuoriin, vaan läiskäsin ne vain laatikkoon satojen vanhojen korttien sekaan.


Nyt olisi pieni mahdollisuus saada edes Wendelinin kortit sekalaisesta jemmasta helpommin katseltavaan muotoon. Ostin nimittäin divarista kyseisen Hytösen kirjan, joten nyt vain laiskuus estää urakan etenemisen. 35 € maksanut opus on kuin uusi. 


En oikein tiedä miten hommassa etenisin. Fiksuinta olisi ehkä laittaa kortit muovitaskuihin, jolloin niistä näkisi sekä kuvapuolen että tekstin. 


Luetteloita olisi kenties saatavilla myös muiden taiteilijoiden korteista, mutta ainakin toistaiseksi tyydyn Wendeliniin. Hänen korttejaan minulla on niin paljon. 


Kirjassa korteista on pääosin mustavalkoiset kuvat, mutta joistakin on niitä suuremmat värikuvat. 


Luettelossa kortit on listattu vuosilukujen tai sarjojen mukaan. 
Helppo homma siis mutta aika isotöinen. En ota siitä urakkaa, vaan järjestelen korttejani nautiskellen. En ole ostanut kortteja, vaan ne ovat kertyneet minulle vähitellen. Suurin osa on mummin ja ukin saamia kortteja, joten niistä selviää jonkun verran sukuhistoriaa. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla