Kauriiden riesa

Matalajalkainen beagle tai joku vastaava irtokoira aiheuttaa turhaa kiusaa pihan kolmelletoista kauriille. Se juoksee lauman perässä läkähtymiseen asti ja räksyttää lähes taukoamatta. Kiinnihän se ei kauriita saa mutta saa aikaan turhaa levottomuutta. 

Koira aiheuttaa myös vaaratilanteita. Muutama viikko sitten tuttavani näki kauriiden juoksevan pihaltani samaista koiraa karkuun tien ylitse ja hajaantuvan kuka minnekin. Jos kauriita ei hätyytä, ne pysyttelevät turvassa poissa tieltä.


Kauriit ottavat spurtteja pellon yli ja tulevat lepäilemään pihalle - piski perässä. Se siitä ruokatauosta. Koira ei anna ottaa itseään kiinni, vaan jatkaa juoksemistaan. Kai se sitten menee mökkiinsä hyvät liikunnat saaneena. Sitä en tiedä, karkaileeko koira vai laskeeko sen omistaja sen tarkoituksella irti. 


Talvea riittää näillä nurkilla. Vaikka luonnosta alkaa vähitellen löytyä syötävää, viihtyvät kauriit vielä pitkään valmiin tarjoilun äärellä. Joinakin keväinä muutamat kauriit eivät haluaisi lähteä ollenkaan syvemmälle metsään. Sitä mukaa kun maa paljastuu, vähennän tarjoilua ja lopulta lopetan sen kokonaan.  Mutta nyt tarjoilu pelaa vielä täysillä.

Lisää kaurispostauksia löytyy tunnisteella metsäkauriit.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla