Punaisista hollannikkaista siniset

Varmaan kymmenen vuotta on jo siitä, kun ostin Münchenistä punaiset puupohjaiset  nahkahollannikkaat. Olin jo pitkään etsinyt juuri sellaisia, ja olin kymmenen euron löytööni tosi tyytyväinen. 

Käytin hollannikkaita työpaikalla sisäkenkinä, ja kerran niille kävi kehnosti. Ne joutuivat väärinkäsityksen vuoksi työpaikan kirppikselle, missä ne myytiin eurolla. 

Kun kenkien kohtalo selvisi, olin ihan murheissani. Tarina kuitenkin päättyi hyvin. Salapoliisityön avulla kenkien ostaja löytyi, ja sain kengät parin päivän päästä takaisin, Ostaja sattui olemaan blogiani seuraava Raija, joka kömmähdyksestä kuultuaan palautti hollannikkaat ja vieläpä korjattuina. Hänen miehensä oli nimittäin paikannut vähän irti repsottaneen nahkasuikaleen. 

Välillä hollannikkaat olivat hyljeksittyinä vintissä, kunnes nyt kesällä ne kaivoin taas esiin. Sitten niille kävi näin. 


Nahkapäällisten tekonahkaiset reunukset olivat halkeilleet, joten ratkoin ne pois. 


Korvasin reunukset ukin nahkatakista leikkamistani saumanvaroista. Nahka oli sopivan pehmeää, ja sain kaitaleet ommeltua paikoilleen karhunlangalla. Hyödynsin entisen ompeleen reikiä, ja apuna neulan käsittelyssä käytin pieniä pihtejä. 

Takin saumanvaroilla olen päällystänyt muutakin, esimerkiksi unisieppareiden kehyksiä. 


Mekot hollannikkaat saivat Tainan tuomasta jakusta. Ostin sinisen jakun joskus kirpputorilta, mutta se ei istunut sen enempää Tainalle kuin minullekaan. Niinpä leikkelin sen osiin, ja pienimmät kangassiprut pääsivät heti käyttöön. Liimasin tilkut kuumaliimalla, ja leikkasin ylimääräiset reunat pois. 


Seuraavaksi maalasin puupohjat vesiliukoisella maalilla punaisiksi.


Kankaan reunukset siistiytyivät keltavalkoisella kapealla kanttinauhalla, ja vanha kahtia leikkaamani pitsikaulus riitti juuri sopivasti kahta kenkää koristamaan.


Myös nauhat ja pitsit kiinnitin kuumaliimalla. 


OIkeastaan luulin tässä vaiheessa, että hollannikkaat olivat jo valmiit. 


Jotain niistä tuntui vielä puuttuvan. Siksi sivelin puuosiin kerroksen kimalle-decoupagelakkaa. Nyt pohjat sointuvat paremmin hienoisesti kiiltävään siniseen kankaaseen. 


Lisää tuunattuja kenkiä löytyy tunnisteella kengät. 

Tässä edellinen tuunaukseni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa