Kissamaisuuksia

Heidi lähetti tämän sarjakuvan, joka voisi kertoa Missun kynsienleikkuusta.

Missun kylvettäminen on aikamoinen operaatio sekin. Kissojen pitäisi ohjeen mukaan nauttia lämpimästä kylvystä, jos altaan pohjalle laittaa pyyhkeen. Missu ei kai ole lukenut ohjetta, koska se ei edelleenkään näytä mitenkään onnelliselta paljussa ollessaan. 

Helpoiten kylpy sujuu, kun kaverini pitää Missua altaassa, ja minä pesen sitä pehmoisilla vampuilla. Yksi lämpimässä vedessä uinut pesuliina on aina Missun selässä.
Välillä Missumussu saattaa hetken istua vedessä suurinpiirtein tyytyväisen oloisena. Se on vain hämäystä. Jos kaverini irrottaa otteensa, on Missu salamana tiessään. 

Ensimmäisenä pesen Missun naaman. Se puristaa silmänsä niin tiukkaan, ettei niihin pääse yhtään vesipisaraa. Välillä se katsoa muljauttaa minua, niin kuin olisin pahempikin kiduttaja. 

Kylvyn jälkeen kissan pitäisi olla pyyhkeen sisällä, ettei se vilustuisi. Missu rimpuilee kuivausvaiheessa ponnekkaasti, ja usein se pääsee livahtamaan karkuun. 
Palkkioksi saamansa karkit se tulee syömään mutta epäluuloisena. Se hotkaisee herkut melkein pureksimatta ja painelee johonkin lämmittelemään. Usein Missu ottaa pesun jälkeen pitkät unet. 

Laiskaksi Missua ei voi sanoa. Se pesi raejuustopurkin heti, kun purkin käsistäni laskin. Se pesi hetkessä myös kaverini voileipälautasen, johon oli tarkoitus laittaa lisää syötävää.
Illalla kun Missua jo nukutti, mutta minä notkuin vielä sohvalla lukemassa, hoputti Missu minua kaverikseen sänkyyn kampaamalla tukkaani kynsillään. Se istui kaulallani ja kampasi hiuksiani huolellisesti. Koskaan se ei raavi, vaikka kampana toimivatkin sen kynnet. Mihin minä joutuisinkaan ilman Missua!

Lisää Missupostauksia löytyy tunnisteella don-sfinx.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla