Pitkähihaisesta paidasta hamonen

Kirpusta viime kesänä ostamani pitkähihainen trikoopaita muuttui helposti hameeksi. Paita oli rinnan alta hieman alaspäin levenevä, joten hameen helmakin levenee sopivasti. 

Katkaisin paidan poikki rintasauman kohdalta ja irrotin hihat. Leikkasin hihat suurinpiirtein suoriksi kappaleiksi, ja ompelin ne peräkkäin renkaaksi. Sitten vain kiinnitin renkaan hameen yläosaksi. 

Tarkoitukseni oli ommella yläreunaan kuminauhakuja, mutta hame pysyykin päällä ilman kuminauhaa. Koska trikoo ei näköjään rispaannu, en edes kääntänyt saumaa. Hame on äärimmäisen mukava päällä, ja hameen pituutta voi mielialan mukaan vaihdella rypyttämällä yläosaa.

Tässä hame silloin kun se oli vielä paita Kesäkirppuja.


Musta hihaton syntyi vielä helpommin. Myös paita on vanha kirppuostos, jonka mitättömän hinnan sokaisemana ostin sovittamatta. Kainaloista ahdas paita pysyy ahtaana, jos sille ei tee mitään.  Lisäksi paidan etumuksille laskeutuva iso kaulus näytti tosi omituiselta. Niinpä paita lähinnä täytti hyllyä.

Nips-naps, leikkasin kauluksen ja hihat pois, ja hihaton oli valmis. Paidasta ei edes huomaa, ettei kaula- ja hiha-aukkoja ole huoliteltu. 



Lisää hametuunauksia tässä ja lisää löytyy tunnisteella hameet


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla