Töppösiä ja pikkulahjoja

Villasukille riittää kysyntää. Olen parin viime kuukauden aikana pistänyt maailmalle 15 sukkaparia, ja uusia pareja tulee telkkaria töllöttäessä melkein huomaamatta.

Uusimmat sukat neuloin omavärjätyistä nalleista. Violetit raidat ovat mustikkalankaa ja vaaleat muistaakseni koivu-rikkaruoholankaa. Hieman enemmän ruskehtava väri tuli lepänurvuilla. Urpuja piti liotella aika pitkään, ennen kuin niistä alkoi irrota väriä. Pureutukset tein nokkosilla.

Varsien neulos on vuoronperään kaksinurinkaksioikein ja oikeaa neulosta, viisi kerrosta kutakin. Neulos vaihtui langan kanssa samaan aikaan. Terät ovat kaksi päällimmäistä puikollista joustinta ja pohjapuolen puikolliset oikeaa. Kärkikavennuksen ajan neuloin koko ajan oikeaa. Kantalapuissa päällispuoli on oikeaa ja nurjalla jätin joka toisen silmukan neulomatta. 


Myös nämä riemunkirvat sukat ovat nallelankaa. Varret ovat koko ajan yksinurinyksioikein, ja joustinneule jatkui kärkikavennukseen saakka kahdella päällimmäisellä puikolla.


Seiskaveljessukat on tehty samoin kuin edelliset nallesukat. 


Joulun alla näpertelin itselleni puiset piparkakkukorvikset, ja tein lahjaksi vielä toiset. 


Koukkuja varten liimasin ukkojen väliin nahanpalaset. 


 Piparkakut saivat koristelut kimallegeelistä.


Huopapöllöt tein jo keväällä, mutta vasta nyt ne lähtivät maailmalle joulutervehdyksen mukana. Olen tehnyt korviksia myös huopaisista pupujusseista. 


Sukkia löytyy lisää tunnisteella villasukat ja koruja tunnisteella korvikset tai korut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa