Ruskeasta lasimaljasta sininen

Joutavasta lasimaljasta ja rikkoutuneista kipoista sai yhdistelemällä amppelin kukkaruukulle sopivan alusastian.



Liimasin sinivoittoisia sirpaleita lasikulhon pintaan,ja jätin liimaukset kuivumaan. Aamulla kun rapsuttelin puukolla liikoja liimoja sirpaleiden väleistä, onnistuin saamaan sormiini monta viiltoa. Liimasin nimittäin sirpaleita aika huolettomasti, enkä niin välittänyt olivatko ne samaa paksuutta. Siellä täällä koholla olevat posliinimurut osuivat ärsyttävästi sormiin, ja homman loppuvaiheessa minulla oli neljä laastaria muistutuksena sirujen terävistä nurkista.

Saumasin mosaiikit siniseksi sävyttämälläni laastilla, jonka sekaan kaadoin hopeakimalletta. Sitä olisi pitänyt laittaa enemmän, jos mieli kimalteen erottua kunnolla. 


Läiskin laastia reilun kerroksen saadakseni terävät kulmat piiloon.


Liiat laastit rapsuttelin puukolla pois vasta, kun laasti oli aivan kuivaa. 


Rapsuttelin laastia myös palojen ympäriltä, koska halusin röpelöiseksi jättämääni pintaan myös hieman värieroja. 


Kun huuhtaisin laastin pölyt pois, tuli astian todellinen väri taas näkyviin. Sirujen terävät kohdat jäivät rosojen alle, kuten oli tarkoituskin. Mosaiikkeja esille kaivaessani tein vahingossa pari koloa paikkoihin, joissa ei siruja ollutkaan. Kuoperot sai piiloon erikeeperillä, johon sotkin hiomispölyä. Ei aavistustakaan kestävätkö paikat, mutta toistaiseksi niitä ei juurikaan erota. 


Yksi ongelma ilmeni, kun ahdoin astiaa amppeliin. Astian yläreunasta irtosi muutama laastimuru. En tiedä mistä se johtui. Kenties liukkaasta lasipinnasta tai liian paksusta laastikerroksesta. Täytyy joskus laittaa laastista muutamia paikkoja paljaisiin kohtiin. 


 Lisää mosaiikkitöitä löytyy tunnisteella mosaiikit.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa