Missun hempeä leninki

Missu sai taas uuden leningin, tällä kertaa alunperin Heidin vanhasta yökkäristä. 


Paita oli hapristunut sivusaumoista ja hihansuista, mutta ne olivatkin turhat. Vanhat kankaat ovat kestävämpiä kuin nykyiset. Tämäkin paita oli kauan sitten kovassa käytössä myös Johannalla ja Leilalla ja monta vuotta vielä nukkeleikeissä.


Leikkasin hihat pois, kavensin nuttua sivusaumoista ja lyhensin sitä leikkaamalla helman resorin pois. Uudet saumat ompelin päällepäin. Kone oikutteli, enkä saanut ompeleista siistejä, mutta Missu ei ole turhan tarkka.


Hämmästyin kun Missu antoi suosiollisesti pukea leningin ylleen. Ensin se vaatteen nähtyään kääntyi kannoillaan mutta päättikin palata puettavaksi. 

Missulla on kyllä oma ruokapaikka lattialla, mutta usein se aloittaa syömisen heti kun laitan ruuan sen lautaselle. Vaikka sillä on oma vesilasi tiskipöydällä, se juo mielummin minun lasistani. 


Ruuan jälkeen Missu pesi itseään vain sen verran, ettei sen uusi mekko kostunut. Viisas kissa! Sitten se kömpi mekkoineen pesäänsä työpöydälle, jossa vällyjen lisäksi sen olon tekevät mukavaksi lämpimät muurit. 


Lisää Missujuttuja löytyy tunnisteella don-sfinx.

Tässä muutama linkki


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa