Aurinkoista!

Kauriskaunokainen kotipihalla tekee päivästä kuin päivästä aurinkoisen.


Ketäpä ei poseeraaminen joskus kyllästyttäisi. 


Eläimet löytävät aina mahdollisimman lämpimät lepäilypaikat. Öisin kauriit pötköttelevät pihan suojaisimmassa kolkassa. Kuulostaa mukavalta kun kauriit ja puput kaivavat pakkasella unipesiä ihan seiniviereen. 


Voisiko aamiainen olla tämän aurinkoisempi. Lasillinen vihermehua, joka sisältää appelsiiniä, porkkanaa ja kurkumaa, herättää unenpöpperöisimmänkin heräilijän. Mehunautintoa lisää, kun mehun juo kauniista lasista.


Vihermehuinnostus pysyy virkeänä senkin takia, että mehujen koostumus muuttuu vuodenaikojen mukaan. Kesällä hyödynsin pihan villiyrttejä ja kotimaisia kasviksia. Syksyllä oli nautinnollista mehustaa luomuisia omenoita, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja kurkkuja ja maustaa mehua pitkälle syksyyn uusia versoja tehneillä nokkosilla. Talvella pääraaka-aineita ovat olleet appelsiinit, kurkuma, inkivääri ja porkkanat. Nyt on tyytyminen syksyn satoon verraten pliisuihin tomaatteihin ja kesäkurpitsaan, mutta ne menettelevät kyllä muiden raaka-aineiden seassa.


Tainan Namu-koira tutustuu Pohjois-Karjalan tammikuiseen aurinkoon. 


Neljän vuodenajan Pohjois-Karjala on hyvä paikka asua. 


Pihajuttuja löytyy lisää tunnisteella pihahommia, kaurispostauksia hakusanalla metsäkauriit ja vihermehuja hakusanalla vihermehut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa