Superhelppo kaula-aukon tuunaus


Kaipasin vaatekaappiini muutamaa yksiväristä trikoopaitaa. Naistenosastolla peruspaidat maksoivat kympin nurkilla ja lastenosastolla 2 € kipale. Lastenosastolle siis. 

 Koon 170 cm paidat sopivat ihan hyvin päälle. Täytyy kyllä tunnustaa, että sininen ja vihreä paita ovat erikoisen reilunkokoista mallia. Pituuttakin paidoissa on yhtä paljon kuin naisten m-koossa. Keltaisen paidan ostin jo aiemmin, ja se on kikkanampi. 

Ainoa miinus paidoissa oli tiukahko kaula-aukko. Nipsnaps. Se vika hoitui helposti. Leikkasin vain kaula-aukkojen resorit pois. Saumojen kohtiin ompelin käsin pari pientä pistoa, etteivät ompeleet lähde purkautumaan. Paitojen ilme muuttui kertaheitolla kevyemmäksi. 

Keltaista paitaa olen käyttänyt jo pari vuotta ahtaine kaula-aukkoineen päivineen, mutta nyt tein sille saman tempun kuin uusille. En tiedä miksi en tehnyt sitä jo alunperin.

Jos reunat rupeavat jossain vaiheessa käyttäytymään huonosti, ne voi kääntää ja ommella kiinni. Toistaiseksi ne ovat hyvät noin.  

Minulla on muuten tuliterät kangassakset. Heidi ja Seela tekivät hiusdonitseja, ja yläkerrasta kuului jotain mutinaa maailman surkeimmista käsityösaksista. Siis minun saksistani. Ehkä ne eivät enää ole parhaassa terässään, mutta kaikkeen tottuu. Myös huonoihin työvälineisiin. 

Kun donitsitehtailun jälkeen kävimme kaupassa, näin Heidin ostoskorissa sakset. On niillä kyllä tosi paljon helpompi leikata. Mikään kangas ei lähde livohkaan terän alta, ja leikkausjäljestä tulee suora. Hyvä lahja siis ja tarpeellinen. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla