Sinisiä jälkivärjäyksiä

Kun värjäsin vähän aikaa sitten helmalakanan siniseksi, jälkivärjäsin sopassa kankaisen talouspaperisysteemin ja pari pitsiliinaa. En tosin ole ihan varma onko pussukka tehty juuri talouspaperirullia ajatellen, mutta jotain siinä on tarkoitus jemmata.

Kankaassa on kolme taskua, jotka ovat auki molemmista sivuista. Alunperin luonnonvalkoisen kankaan, johon on käsin kirjailtu karjalaisia kuvioita Tiina antoi äitinsä jäämistöistä. Katsotaan nyt, syntyykö siitä jotain uutta, vai laitanko sen seinälle huivijemmaksi.


Myös Tiinalta saamani pienet valkoiset pitsiliinat joutuivat samaan soppaan. Voi olla, että niistä tulee unisieppareita. Ennen seinätaskun ja liinojen lisäämistä liemeen, helmalakana sai olla värjäytymässä vartin. Loppuajan kaikki olivat kattilassa yhtäaikaa. 


Pitsiverhot värjäsin jo monta kesää sitten. Ensin pistin pataan vasemmanpuoleisen ja myöhemmin oikeanpuoleisen. Jälkimmäisen värisävy on huomattavasti ensimmäisät vaaleampi. Värjäysainepaketeissa ei puhuta mitään jälkivärjäyksestä, mutta kyllä se toimii. 


Verhot olivat ihan kellastuneet ja hyljättyjen kankaiden pinossa. Värjäämällä niistä tuli taas kivat verhot, jotka ovat operaation jälkeen roikkuneet jo monessa ikkunassa.


Verhot näyttävät myös pihalla suloisilta, mutta en ole raskinut niitä ulos jättää. En ainakaan vielä. 


Pihakiikkua varjostaa valkoinen sängyn yläpuolelle tarkoitettu hyttysverkko. Tavallisesti se on ollut hetekan yläpuolella, mutta hetekat ovat nyt eri paikassa eikä niiden päädyissä ole puita johon voisi pingottaa verhoa varten narun. 

Keinussa olevat tyynyt sain talon mukana. Ensin ne olivat mielestäni aika kamalat, mutta nyt oikeastaan tykkään niistä. Ne sopivat värien sekamelskaan oikein hyvin.


Helmalakanajuttu tässä linkissä

ja lisää värjäyskokeiluja tunnisteella värjääminen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla