Kolikoilla pöytään kiva pinta, osa kaksi

Kolikkopöydän tuunaamisesta ensimmäinen postaus on luettavissa tästä 


Kun kolikot olivat liimautuneet levyyn kunnolla, piti pinta saumata. Sävytin saumauslaastin vesiliukoisella karmiininpunaisella värillä. Värin voimakkuutta voi säätää helposti. Mitä useamman tipan väriä lorauttaa laastiin, sen voimakkaampi  väristä tulee. Koska halusin marjapuuronpunaisen laastin, kului väriä vain muutama pisara.


Laastin piti antaa asettua muutama minuutti. Sopivan ajan kuluttua läiskin laastia kolikoiden väleihin ja päälle. 


Kun pinta oli hieman kuivettunut, pyyhin kevyellä kädellä enimmät mönjät pois kolikoiden päältä. Laastipurkissa taitaa olla ihan tarkat ohjeet, miten paljon laastia ja vettä pitää olla, ja miten kauan laastin pitää ennen levittämistä seisoa. Päällystäessäni mosaiikeilla ensimmäisiä kertoja, noudatin ohjeita nöyrästi. Nykyisin teen näppituntumalla, joten en osaa sanoa montako desiä tai minuuttia mihinkin hommaan meni.


Seuraavana päivänä pyyhin kolikoita hieman lisää. 


Väriä levisi vähän myös pöytälevyn reunaan, mutta se ei haitannut. 


Olisin joka tapauksessa värjännyt myös puuosat. Siihen tarkoitukseen sävytin vesiliukoista lakkaa samalla karmiininpunaisella värillä. Lakasta tein muutaman asteen tummempaa kuin laastista.


Lakkasin käsittelemättömän pöytälevyn myös nurjalta puolelta. Jos kyllästyn kolikoihin, voin kääntää puupuolen päällepäin ja muutenkin. Onpahan pöytä nyt soma vaikka mistä päin sitä katsoo.


Kaverini tehtäväksi jäi kiinnittää levy jalkoihin. 


Jaloissa oli vain kolme valkoista muovitulppaa jäljellä ja niistäkin kaksi rikki. Irrotin loputkin puukon avulla, ja laitoin tilalle mustat tulpat. Uudet pitää vielä liimata paikoilleen, koska ne ovat liian väljät. Mietin vielä vähän, käsittelenkö jalat jotenkin vai en. Jos päädyn tekemään niille jotain, ei tulppia kannata vielä liimata paikoilleen. Luulen kyllä, että annan jalkojen olla näin. Vähän hempeä pöytälevy ja rähjäiset jalat ovat jotenkin kiva yhdistelmä. 



Mosaiikkijuttuja löytyy lisää tunnisteella mosaiikit. 
Tässä muutama suora linkki mosaiikkituunauksiini



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla