Hame sujahtaa päälle tuunauksen jälkeen

Välillä annan Tainalle vaatteita, joihin olen kyllästynyt. Kun Taina kyllästyy vaatekaappinsa sisältöön, hän tuo sieltä vaatteita minulle. 

Viime käynnillään Taina toi kaksi isoa säkillistä vaatteita näytille. Osa vaatteista päätyi keräykseen, mutta suurin osa jäi minulle tuunattavaksi. 

Tämä hame oli kuulema ensin minun. En ole kai kovin paljon sitä käyttänyt, koska en muistanut koko vaatetta. Kangas kyllä näytti tutulta. 

Hame oli kiva, mutta vyötärö puristi vimmatusti mahaa. Ratkaisin vyötärönauhan pois, ja ompelin sen tilalle leveän kuminauhan. Käytetty näkyi kuminauhakin olevan, koska sen reunoissa oli langanpätkiä, ja myös sen reuna oli epätasainen. 


Ei sujunut ihan pöljäilemättä tämäkään homma. Muuten tuunaus sujui hyvin, mutta ihmettelin, kun hame puristi kuminauhoituksen jälkeen yhtä paljon kuin vyötärönauhan kanssa. No sehän johtui siitä, että en ollut muistanut aukaista muotolaskoksia. 

Taisin hosua, koska halusin joutua katsomaan viimeisen osan sunnuntai-illan saksalaisesta sarjasta. 

Ei auttanut muu kuin ratkoa kuminauha osaksi irti, purkaa laskokset ja ommella kuminauha takaisin. Nyt se vaan ei enää ollut tarpeeksi pitkä, koska olin sen jo pätkäissyt muka sopivaksi. Siispä jouduin ompelemaan leikkaamani pätkän takaisin. 
Sikäli se ei haittaa, koska en aio kuminauhavyötäröä vilautella vaan pitää puseron sen päällä. 


Lopuksi leikkasin vyötärönauhasta sen pätkän, jossa oli napinläpi valmiina ja ompelin sen sekä napin kuminauhan päälle. 

Nytpä ei hamonen ahdista henkeä. Pitää enää pesaista ja silittää se, että purkamisen jäljet katoavat. 


Tuunattuja hameita ja mekkoja löytyy lisää tunnisteella hameet.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla