Vanha pöytälamppu, muistilapputeline ja dirndl-leningit

Kinusin tätä vanhaa pöytälamppua läksyjenlukuvaloksi ukilta joskus 1970-luvun alkupuolella. Läksyt oli varmaan hyvä peruste, koska ukki suostui antamaan lampun omalta työpöydältään. Välillä lamppu oli tytöillä lukuvalona,mutta sain sen jossain vaiheessa takaisin itselleni. Lampun sähköjohto on ainakin kerran jo uusittu.


Samainen lamppu on ukin työpöydällä jo paljon ennen 1970-lukua otetussa valokuvassa, mutta en tiedä sen kokonaisikää. Hieno se on, oli vanha tai uusi. Maalipinta on alkuperäinen ja saa sellaisena pysyäkin.


Myös tämä muistilapputeline on peräisin mummin ja ukin luota. Telineen nurjalla puolella lukee mummin käsialalla kirjoitettu teksti 25.6.61 Ilmarin tuoma lahja! Ruotsinkielisen tekstin perusteella voisin kuvitella, että ukki on tuonut lahjan kuoromatkaltaan Ruotsista.
Ukki kuului Joensuun mieskuoroon vuosikymmeniä. Niinpä oli suuri järkytys, kun kuorosta potkittiin pois yli 80 vuotiaat laulajat, ukki muiden mukana.



Sain kerran pussillisen vanhaan kassakoneeseen kuuluneita nauharullia, jotka olivat juuri sopivan kokoisia telineeseen. Niiden loputtua en ole löytänyt telineeseen sopivaa paperia, joten se on ollut vain koristeena. Paperirullaa paikallaan pitänyt puutikkukin on näköjään tipahtanut jonnekin. 



 Minä sain 60-luvulla ukin kuororeissulta Itävallasta dirndl-mekkoon puetun pienen matkamuistonuken. Sain sen samoihin aikoihin, kun pikku-Heidi -kirjat olivat parhaita kirjoja jotka tiesin. Muistan ihalleeni nuken vaatteita, juuri sellaisia kuin mistä olin Heidi- kirjoissa lukenut. Päätin jo lapsena, että hankkisin joskus itselleni mielestäni ihanan dirndlin. Ensimmäisen ostin Salzburgista, Mozartin kotimökin läheltä. Seuraavat kaksi löytyivät Münchenistä käytettyjen dirndl-mekkojen putiikista. Sieltä ostin mekkohin myös vaihtoessuja- ja puseroita ja kaulakoruja. 
Pikku-Heidistä lukiessani päätin myös, että ensimmäinen tyttöni saisi nimen kirjan mukaan - niinkuin saikin. Sitä ennen nimesin nukkeni kirjan päähenkilön mukaan. 

Tässä pieni dirndlkavalkadi 





Muutamia vanhoja käyttökelpoisia tavaroita myös esimerkiksi näissä postauksissa 




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa