Tuunattujen kassien retusointia

Nämä monta vuotta sitten mainoskasseista tuunaamani ostoskassit olivat jo jokseenkin kärsineen näköisiä. Ihmeen kauan lahjapaperi,- lautasliina,- kiiltokuva- ja karkkipaperipaikat kestivät paikoillaan pelkän liimakankaan ja decoupagelakan avulla. 

Alunperin silitin kuvat kasseihin kaksipuoleisen liimakankaan avulla, ja lakkasin kuvat päältä decoupagelakalla. Nyt oli aika kiinnittää kuvat paremmin ompelemalla.

Lahjapaperi oli jo vähän halkeillutkin, mutta korjasin sitä silti. Kestäähän se taas vähän aikaa.


Siksakkasin kuvat ympäriinsä, koska ne irvistelivät muutamista kohdista. Liimakankaat näkyvät vähän rumasti. En tiedä miksi olen ne noin paljon kuvia isommiksi leikannut. Ehkä ne kestävät pitempään paikoillaan, jos liimapintaa on kuvia enemmän.


Enkelikuvat ovat kiiltokuvia, ja kettukarkkiraitaa olen näköjään koristellut joillakin muilla karkkipaperisipruilla, ehkä Fazerin suklaakarkkipapereiden raidoilla.


Karkkipussioravaa ja sen ruokia ympäröi lautasliinasta leikattu kehys. Lautasliinoista kannattaa ennen liimausta irrottaa alimmat kerrokset. Muovipintaisten karkkipaperien liimaaminen ei aina onnistu. Jotkut muovit kutistuvat ja toiset taas ovat niin liukkaita, etteivät ne tartu kiinni muuten kuin ompelemalla. 


Siksakkasin myös kaikki karkkipaperit ja kiiltokuvat tiukasti paikoilleen. Nykyisin teen niin jo alunperin, koska ne kestävät ompeleiden avulla paremmin ehjinä.



Lisää tuunattuja kasseja 


ja tunnisteella laukut


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa