Tunikasta hame ja korviksia

En edes muista montako vuotta sitten ostin Indiskasta tämän ruusuisen tunikan. Pidin sitä ihan kyllästymiseen asti. Jossain vaiheessa olen näköjään tuunannut sen kaula-aukkoa. Ehkä se lerpsutti jotenkin, en ole varma. Ei aavistusta miksi olen leikannut tunikasta hihat. Johonkinhan olen niitä tarvinnut, mutta en muista mihin. Nyt sitten pätkäsin runnellun tunikan kahteen osaan. 


Alaosasta tuli aika kiva hame. Ompelin kolme kuminauhakujaa loivalla siksakilla. Trikoo on varsin joustava, niin eipähän ompeleet tietämättä poksahtele auki. Pyöreä ohut kuminauha on kiva vyötäröllä. Se ei kiristä eikä paina. 


Muuta en hameelle tehnytkään. Pehmoinen trikoo laskeutuu nätisti, eikä hameessa kankaan hienoinen kuluminen erotu kuten puserossa.  


Lopuksi leikkasin yläosan ehjät ruusut, ja liimasin niiden nurjalle puolelle hepenistä leikkaamiani pitsejä. Laimensin erikeeperiä vedellä, ja sivelin litkua molemmille ruusujen molemmin puolin. Samassa litkuissa kovettuivat pitsiliinoista leikkaamani vihreät ja siniset pitsikukkaset. 




Vähän aikaa annoin tekeleiden oieta muovien välissä painojen alla, ja sitten jätin ne kuivumaan lämpimän uunin päälle. 


Aamulla ruusut olivat kuivia ja kovettuneita. Muuten ne olivat juuri sellaisia kuin pitikin, mutta pitsiliinakukissa oli vähän keltaista väriä. Pistin osan ruusuista ja neljä pitsiliinakukkasta ensimmäisen muovin päälle, mikä sattui käteen osumaan. Se oli virhe. Leipäpussin keltaista väriä tarttui pitseihin, jota sitten raaputtelin puukolla vähemmäksi. 


Leikkasin ylimääräiset pitsit pois, ja pistin ruusuihin reiät  parsinneulalla. Se meni ihan kevyesti läpi, koska laimennettu liima ei kovettanut kangasta liian jäykäksi. 


Sitten vain lisäsin rinkulat ja koukut paikoilleen, ja korostin joitakin kukkasten yksityiskohtia kimalle-decoupagella. Pitsipuolet jätin lakkaamatta. Kuvassa korvikset näkyvät molemmilta puolilta. Korvikset ovat tosi kevyitä. Kaksiosaiset ruusut yltävät olkapäälle saakka. 



Pitsikorviksien toiset puolet töpöttelin kimalledecoupagella, ja toisen puolet jätin luomuksi. Kimalle peitti alleen loput keltaiset värit. 



Kierrätyskoruja löytyy lisää tunnisteella korut ja hameita hakusanalla hameet. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa