Tilkkutäkki

Tässä tilkkutäkissä on vain yksi uusi tilkku, 20 sentin kirppulöytö. Muut tilkut leikkelin pienestä lakanasta, patjapussista ja pöytäliinasta. Sekaan ompelin myös sinikukkaisia tabletteja, joiden alkuperästä minulla ei ole edes aavistusta. 


Yksityiskohdiksi kiinnitin nappeja, jotka myös pitävät sisuspeiton paikoillaan, pitsinpätkiä ja virkattuja kukkasia. Täkin sisuksena on ukkivainaan painava täkki, ja toinen puoli on valkoinen lakana. Lakanan reunan taivutin täkin paraatipuolelle. 

Painavan täkin alla on ihana köllötellä, mutta paino on myös ongelma. Peittoa ei voi pestä koneessa, ja käsinpesukin on painon ja täkin koon takia vaikeaa. Niinpä yritän pitää täkin puhtaana mahdollisimman kauan, puistella siitä joskus enimpiä pölyjä ja raikastaa sitä pakkasessa. 

Joskus täkki kuitenkin täytyy pestä, ja silloin täytyy ottaa avuksi hörslömppö. Ai mikäkö se on? No sellainen puuvartinen iso imukuppi, jolla voi aukoa viemäreitä. En tiedä sen oikeaa nimeä, koska olen aina kuullut vain Aino-tätini keksimän nimen, hörslömppö. Tätivainaa pesi sen avulla pikkupyykkejä, ja joku päivä sitten näin äitimuorin painelevan sillä vadissa lojuvia villasukkia. Loiske vaan kuului, kun hörslömppö teki tehtäväänsä.


Kirpputilkku loistaa täkin keskellä keltaisena. Toisen samanlaisen mutta erivärisen tilkun ompelin sohvan tyynyliinaan, mutta harmikseni se lahosi riekaleiksi.


Sängyn takana olevan gobeliinin sain taloni entiseltä omistajalta siivouspalkaksi. Tyhjensimme yhdessa vinttejä ja komeroita viikon verran. 


Ripustin neidonryöstön seinien maalauksen jälkeen samaan paikkaan, missä se roikkui kun taloon muutin. Seinien kultainen maalipinta hehkuu mukavasti auringossa.



Tilkkutöitä löytyy lisää hakusanalla tilkut. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa