Kevätauringon sieppaaja

Valosieppari ei kuvissa ole parhaimmillaan, koska auringosta ei ole tänään tietoakaan. Ei myöskään ole tarpeeksi pimeää, että salama saisi siepparin loistamaan. Illalla testasin välkettä taskulampun avulla, ja aika kivasti kimalteet ottivat valosta kiinni.

Ehkä lisään parempia kuvia, kunhan kuvausolosuhteet ovat otollisemmat.


Sieppari on oikeastaan kynttilöiden alusta, jonka käly antoi tuunattavakseni. Alustan toinen puoli on peili ja toinen puoli mattapintainen. Valkoiset lumihiutaleet olivat jo valmiina. Mattapuolella oli muutama tyyny, ettei alusta ollut tiiviisti pöydässä kiinni. Ne rapsutin pois ensitöikseni.


Lasiliikkeessä porasivat levyyn reiän, johon pujotettavan siiman avulla siepparin saa roikkumaan. Luin netistä ohjeita, miten reiän saisi ehkä itsekin porattua, mutta helpompi oli käyttää levy lasiliikkeessä. Varsinkin kun kaverini sen homman hoiti.


Liimasin levyn mattapuolen täyteen kimaltelevia juttuja, kynsiin tarkoitettuja pikkuriikkisiä sydämiä, tähtiä ja suikuloita, farkuissa olleita niittejä, joista pihdeillä väänsin kannat irti ja silitettäviä kimalteita, joita olen kiinnittänyt esimerkiksi kengänkorkoihin. Niitä voi vilkaista tästä Kenkähullun vikaa.


Silitettävät jutut olisivat ehkä tarttuneet kuumentamalla, mutta liimasin samantien kaikki pikaliimalla. Se oli pöljää, koska liima haisi tosi pahalle ja siitä taisi nousta jotain höyryjä.  Minun piti välillä käydä hengittämässä raikasta pakkasilmaa. Sitäpaitsi liimasta jäi vähän sotkua sinne, mihin en liimannut mitään välkettä. 


Loppusilaukseksi pursotin kultaista kimalleliimaa kimalteiden väleihin. 


Peilipuolelle liimasin vain kämmenellisen kynsiin tarkoitettuja tähtösiä ja suikuloita. Lisäväriä peilipuoleen antavat vaaleanpunaisella kimalleliimalla tekemäni koristeet.


Rupesin laittamaan peilipuolesta ottamiani lähikuvia blogiin, mutta onneksi huomasin ottaneeni samalla lähikuvia myös nenästäni. Ne jätin sitten sivuun, koska nenäni ei ole edustavimmilaan kymmenen sentin päästä kuvattuna. 

LISÄÄ VALOSIEPPAREITA 

Kimallusta pimeänä päivänä - valosieppari
Valosieppari
Valosiepparitehtailua

ja muita ripustettavia koristeita hakusanalla roikut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa