NIKSINURKKA, viemärit raikkaiksi

Tarkka hajuaisti ja lemahtava viemäri on yhteensopimaton asia. Olen peräti kerran onnistunut aukaisemaan vessan lavuaarin putkesta sen osan, jota kautta vaatimaton kooste mönjää tuli ulos. Sain osan jopa takaisin paikoilleenkin. Se oli ehkä vahinko, koska seuraavalla kerralla osa ei inahtanutkaan. 



Tuvassa osa irtosi kerran omia aikojaan. Huomasin sen, kun altaan alla oleva roskis oli puolillaan vettä. Vaikka kuinka ähisin, en saanut osaa takaisin paikoilleen.
Kaverini sen sijaan ratkaisi ongelman yhdellä ranneliikkeellä. 

Viemäreiden aukaisuaineet ovat kamalia myrkkyjä, joten olen yrittänyt löytää ongelmaan ekologisempia vaihtoehtoja. 

Ennen tungin epämääräisen säännöllisesti tiskialtaan, joka herkimmin alkaa tuoksahtaa,  ylimenoaukkoon ruokasoodaa ja kaadoin sen perään kuumaa vettä. Sekoituksen sai suurinpiirtein menemään reikään pehmeän putken, jonka toinen pää oli kiinni suppilossa, avulla. Systeemi toimi jotenkuten. 

Nyt minulla on tehokkaampi konsti. 

Sekoitan kipossa reilusti ruokasoodaa ja sen verran kuumaa vettä, että seoksesta tulee juoksevaa. Kaadan sen viemäriin ja sen perään ison lorauksen etikkaa. Siitä syntyy aikamoista kuplakeittoa. Kun seos on saanut aikansa muhia viemärissä, lasken sen päälle  muutaman litran vettä ja ta-daa - eipä haiskahda enää. 

Kai hajuaistini on ylitehokas, koska muut eivät yleensä haista mitään. Oli miten oli, niin tein samanlaisen keitoksen myös lattiakaivoihin, joiden putsaaminen on yliällöttävää.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla