Neulepuserosta hame

Vastikään kierrätyskeskuksesta ostamani neulepusero (Löytöjä kierrätyskeskuksessa) onkin nyt hame. Oli se puseronakin aika kiva, vähän kikkana vain, mutta hameena se on vielä parempi. Tunnustan, etten taaskaan sovittanut ostoksia. Sokaistuin sekä neuleen väristä että hinnasta. Ehkä olisin sen sovituksenkin jälkeen ostanut, vaikka se olikin himpun verran liian makkarankuorimainen. 


Muutostöihin piti mennä ihan hetki vaan, mutta onnistuin möhlimään ja hommaan meni puolta pitempi aika kuin oletin. 


Vuorin hame sai kaapissa kutistuneesta hameesta. 


Leikkasin puseron kainaloiden kohdalta poikki. 


Mallina oli joululahjaksi saamani musta neulehame.


Sivusaumoille eikä helmalle tarvinnut tehdä mitään. Huolittelin neuleen sen leikkauskohdasta eli hameen tulevasta vyötäröstä, ja toisella siksakilla kiinnitin vuorin kiinni reunaan. Sitten käänsin reunan neljä senttiä leveän kuminauhan yli ja siksakkasin kuminauhan kiinni. Kuminauhaa kiinnittäessäni toheloin koko rahan edestä. Ensin meni vuorikangas muutaman sentin matkalta myttyyn, ja sen ratkottuani ja ommeltuani uudelleen, jäi neule kaksinkerroin. Kun vetäisin hameen päälleni huomasin, että helma oli yhdestä kohdasta lyhyempi kuin muualta. Taas piti vähän purkaa. Mummi  usein sanoi, että kannattaa harsia, niin säästyy aikaa. Tuli se viisaus mieleen, kun vähän alkoi purkaminen ärsyttää.


Tämmöinen hamosesta lopulta tuli. Kauluksesta tein kaulurin. Sille ei tarvinnut tehdä muuta kuin siksakata sen reuna. Hihoistakin teen jotain. Mitä, se selviää myöhemmin.

Vanhoja neuleita voi hyödyntää myös näin
Kauluri sukanvarsista
Jumpperista kauluri

Hameita löytyy lisää tunnisteella hameet.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla